INGREDIENCE: 750 g drůbežích jater; 50 g solamylu, 70 g oleje, 400 g pórku, 5 stroužků česneku, 3 lžíce sójové omáčky, drcený kmín, zázvor. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí nebo jiná drůbeží játra (nejlépe zmrazená, protože se dobře krájí) rozkrájíme na malé plátky, promícháme se solamylem a opékáme na horkém oleji za stálého promíchávání. Když se maso od sebe odděluje, přidáme na kolečka nakrájený pórek. na tenká kolečka nakrájený česnek. trochu orestujeme přidáme sójovou ..
INGREDIENCE: 750 g kůže se sádlem ze stažené husy, 20 g soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Staženou kůži ze sádelné husy nakrájíme na čtverce velikosti asi 5 x 5 cm. Tyto kousky dáme do vhodné nádoby, podlijeme dostatečně vodou a dusíme pod pokličkou. Škvarky již částečně doměkka podušené vyjmeme, narovnáme na plech, na povrchu.osolíme a pečeme v troubě do zlatočervena. Dochřupava upečené škvarky klademe na kopeček šťouchaných brambor a mastíme husím sádlem. Jako přílohu podáváme kyselé nakládané zelí. ..
INGREDIENCE: 400 g drůbežích jater, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), sůl, špetka pepře, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 2 žloutky, 2 lžíce smetany nebo mléka, 1/2 citrónu, 30 g strouhaného sýra, 40g másla na pokropení a vymazáni misek. POSTUP PŘIPRAVY: Játra uvaříme s kořenovou zeleninou ve slané vodě do měkka. Pak je scedíme a vše umeleme na strojku. Z másla a mouky umícháme světlou jišku, kterou podle potřeby zředíme vývarem z jater e povaříme v hustou omáčku Tu dochutíme solí ..
INGREDIENCE: Husí drůbky, 100 g slaniny, 100 g husího sádla, 100 g cibule, 10 g sladké papriky, 20 g soli, 50 g mouky, 1 l sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné husí drůbky rozsekáme na úhledné díly a dáme dusit na sádlo s osmahlou drobně nakrájenou cibulí a s paprikou. Dusíme je pod pokličkou mírně zalité vodou. Než jsou měkké, necháme vysmahnout. Hotové drůbky dáme zvlášť do vhodné nádoby. Šťávu vysmahneme až na tuk a zaprášíme moukou znovu osmahneme, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Při ..
INGREDIENCE: 450 g malých brambor, 350 g drůbežích jater, 300 g másla, 80 g slaniny, 400 g konzervovaných rajčat, 1 nasekaná cibule, 1 utřený stroužek česneku, 1 nahrubo nasekané jablko, 1 lžička papriky, 1 lžíce worcesteru, 3 lžíce petrželky, tymián, sůl, pepř, olivový olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, rozpůlíme a opečeme na oleji. Játra po obou stranách okořeníme pepřem a paprikou a na másle opečeme. Vyndáme a uložíme na teplé místo. Na pánev přidáme olej a dozlatova opečeme cibuli, slan ..
INGREDIENCE: 600g kuřecích jater, olej, 30g slaniny, 1 cibule, ml. paprika, česnek, ml. pepř, 1 lžíce hl. mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra odblaníme a nakrájíme na stejně velké kousky. Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme drobně posekanou cibuli a zpěníme ji. Hned přidáme papriku, pak játra a za stálého míchání je krátce opečeme. Poprášíme je moukou, osmáhneme, zalijeme a krátce podusíme. Játra opepříme, osolíme, necháme přejít varem a podáváme. Příloha: rýže nebo ..
INGREDINCE: 400g drůbežích jater, 3 cibule, 2 jablka, 1 banán, šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce másla, ml. pepř, lžička kari, 2 lžičky solamylu, 1 kelímku (100g) smetany na šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Jjátra opláchneme a osušíme. Cibuli rozčtvrtíme. Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jaderníky a nakrájíme na plátky. Oloupeme banány, rovněž nakrájíme na plátky a zakapeme citrónovou šťávou. Zahřejeme tuk, játra na něm opečeme, osolíme a opepříme.Vyjmeme je z tuku a udržujeme je stále tep ..
1/2 kg kuřecích jater, 2menší sladkokyselé okurky, 1cibule, 1lžička sladké papriky, olej,sůl a pepř, 2lžíce polohrubé mouky. V hrnci necháme na oleji zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěná a pokrájená játra a osmažíme je, zaprášíme paprikou, moukou, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Ke konci přidáme na drobné nudličky nakrájené okurky a dovaříme. Dosolíme a opepříme. Podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem. ..
INGREDIENCE: Asi 200g kuřecích jater, pepř, sůl, olej a cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Járta opepříme, dáme na olej a dusíme pod pokličkou. Meztím si cibuli nakrájíme na kolečka. Když jsou z jedné strany opečené, dáme navrh cibuli a dosmažíme. Solíme až na talíři.!!! Příloh: brambory, chléb, rýže. ..
INGREDIENCE: 300 g mražených drůbežích jater, 1 sklenice zbojnického salátu, 1 cibule, lžička kečupu, stroužek česneku, 2 lžíce oleje nebo sádla.POSTUP PŘIPRAVY: Játra necháme rozmrznout a dobře očistíme. Nakrájíme je na nudličky. Na pánev dáme tuk a zpěníme na něm cibuli. Přidáme nakrájená játra, skleničku zbojnického salátu, kečup česnek utřený se solí. Před podáváním podle chuti přisolíme. Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA