INGREDIENCE: 1 menší kuře (asi 60-80dkg), 50g oleje, 70g cibule, 10 dl vína šery, 21/a žloutku,2 menší stroužky česneku, 60 g mandlí, sůl, pepř, šafrán, zelená petržel. POSTUP PŘÍPRAVY: Menší kuře se vykuchá, očistí, opláchne, zbaví kůže a vykostí. Maso se nakrájí na větší kostky, osolí, opepří, krátce opeče na horkém oleji a vyjme. Ve zbylém oleji se lehce osmahne jemně nakrájená cibule, přidá se opečené kuřecí maso a zalije se vínem šery. Dusí se do měkka, podle potřeby s trochou sil ..
INGREDIENCE: 700g kuřete, 100g slaniny, 60g másla, 400g brambor, 160g hříbků, 100g uzeného masa, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a opečeme na másle se slaninou, nakrájenou na kostičky. Do ohnivzdorné nádoby, kterou jsme vymazali máslem, dáme vrstvu syrových oloupaných brambor, nařezaných na plátky. Na ni položíme porce opečeného masa, na to pak plátky čerstvých hříbků. Potom následuje vrstva na plátky rozřezaného uzeného masa, kterou posypeme seka ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, 200 g čerstvých hub, 2 vejce, 4 lžíce oleje, l zelená paprika, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky očištěných hub podusíme na lžíci oleje, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a opepříme. Kuřecí maso vykostíme, řízky vyklepeme, osolíme a poklademe nádivkou. Pak je přeložíme, okraje sklepneme paličkou a sešijeme. Potřeme olejem a z obou stran čtyři minuty grilujeme. Během grilování je často potíráme olejem. Hotové řízky podle chuti dosolíme a dopepříme a na talířích o ..
INGREDIENCE: 1/2 kuřete, 1 lžíce oleje, 1/2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 rajče, 50 ml kuřecího vývaru, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, 2.5 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru, 1/2 lžíce nasekané bazalky, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozehřejeme máslo a olej a na něm rozporcované kuře osmahneme do hněda. Hotové kuře přendáme na talíř a držíme v teple. Do hrnce dáme cibuli nakrájenou na kolečka a polovinu rozdrceného ..
INGREDIENCE: 3 lžíce oleje, 4 cibule na kolečka, 2,5cm zázvorového kořene, 3 mrkve na kolečka,1 červená paprika na tenké nudličky, 1 žlutá paprika na nudličky, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sherry, 4 kuřecí prsíčka na proužky, 125 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme cibuli a nakrájený zázvor a 1 min. mícháme a smažíme. Rozpálíme i zbylý olej, přidáme mrkev, papriky a 2 - 3 minuty zprudka smažíme - nepřestáváme míchat. Přelijeme sójovou omáčkou, she ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 300 g měkkého salámu, 1 kuřecí játra, 200 g oliv, 3 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 3 rajčata, 1 dl bílého přírodního vína, tymián, bobkový list, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na části másla opečeme nadrobno rozkrájený salám, přidáme k němu česnek utřený. se solí a rozetřená kuřecí játra. Necháme vychladnout, pak přidáme všechny vypeckované olivy, přisolíme, opepříme a promícháme. Nádivkou naplníme kuře a zašijeme je. Vložíme je do předehřáté trouby a prudce o ..
INGREDIENCE: kuřecí maso, olej, bílé víno, sůl, zázvor, česnek, bazalka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, rozpálíme olej, kousky osolíme a vložíme na pánev. Nakrájíme česnek na jemné plátky a přidáme do pánve, až bude maso trochu orestované, přidáme nastrouhaný zázvor. Na závěr přidáme bazalku nadrobno nakrájenou a přilijeme bílé víno. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 50g hrozinek, 1 láhev světlého piva, 2 bobkové listy, 3 cibule, 10 plátků anglické slaniny, 1 lžíci másla, sůl, pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře naporcujeme, vložíme do pekáče, potřeme olejem, přidáme bobkový listy,najemno nakrájenou cibuli, plátky slaniny, osolíme, opepříme, podlijeme pivem a navrch posypeme rozinkami namočenými v pivě. Pečeme a dle potřeby přiléváme zbylé pivo. Hotovou šťávu, která by měla připomínat sirup můžeme zjemnit máslem. ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí prsíčka, 500g telecího masa z kýty, 1/8 másla, 10 menších žampionů, 1/2 paličky česneku, sůl, koření na kuře, svazek petrželky, 50 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsíčka nakrájíme na medailónky, stejně nakrájíme i telecí maso. Pokud nemáme telecí, můžeme použít i mladé vepřové z kýty nebo vepřové panenky. Máslo rozehřejeme (můžeme přidat i trochu oleje), mírně osolené plátky masa po obou stranách opečeme, přidáme na tenké plátky pokrájené žampiony, na plátky n ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 1 dl Rama Culinesse, 1 stroužek česneku, 100 g nakrájené cibule, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, worcester, 1 lžíce octa, 100 ml kečupu, 100 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a naporcované kuře vložíme do pekáče a během pečení potíráme kořenovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Kořenovou omáčku vyrobíme tak, že cibuli, sůl, ocet, cukr, worcester, pepř, kečup a vodu smícháme a 15 minut povaříme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA