Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | GRILOVANÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY

INGREDIENCE: 4plátky svíčkové, 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150g majonézy, 2 stroužky česneku, 2 sterilované okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky svíčkové potřeme olejem, opepříme, osolíme a necháme v chladu odležet. Potom je po obou stranách asi 4-6 minut grilujeme. Mezitím rozmícháme majonézu s třeným česnekem a nadrobno pokrájenými okurkami. Podle chuti osolíme. Na porce řezů nanášíme majonézu. Podáváme s opečenými brambory. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ ŠPÍZ

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g oleje, cikánská omáčka. ​POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí svíčkovou a panenskou vepřovou nakrájíme na kostky a střídavě je napichujeme na jehlu s plátky slaniny, silnějšími plátky čerstvých hříbků nebo žampionů a plátky cibule. Špíz osolíme, opepříme a posypeme drceným jalovcem. Opékáme na horkém oleji za stálého obracení. Ke špízu podáváme kupovanou ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | ROSTBÍF III

INGREDIENCE: 800 g hovězího ze svíčkové, sůl, mletý pepř, 8 lžic oleje, vývar z kostí, 15 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Několik dnů odleželé maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji za stálého polévání horkým olejem ze všech stran rychle opečeme. Potom maso dál pečeme v troubě každou stranu asi 15-20 minut za častého polévání vlastní šťávou. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme několik lžic vývaru, máslo a povaříme. Částí šťávy polijeme maso, zbytek podáváme samostatně k jednotlivým porcím. Ros ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ PEČENĚ (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčková se zbaví loje, kostí a blanek, nasolí se, protáhne slaninou, posype rozkrájenou cibulí, podleje rozpuštěným máslem a nechá v chladnu 3 dny odležet. Poté se rozškvaří na pekáči na kostky nakrájená slanina, přidá se případně kousek sádla, aby bylo dosti tuku, v němž se dožluta osmaží krájená cibule a kořenová zelenina. Přidá se několik pepřů, bobkový list a nové koření, svíčková se na to vloží, obalí v omastku a peče v uzavřeném pekáči za potřebného po ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | BIFTEK S VEJCEM

INGREDIENCE: 80g hovězího masa ze svíčkové, sůl, pepř, 1 vejce, 5 g oleje, hlávkový salát na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Biftek lehce naklepeme, osolíme, opepříme a grilujeme po každé straně 4 minuty. Na rozpáleném oleji uděláme volské oko, které položíme na hotový biftek. Zdobíme hlávkovým salátem a petrželkou. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | NAKLÁDANÁ SVÍČKOVÁ II

INGREDIENCE: 1 kg masa ( vepřovou, panenku nebo hovězí zadní - na falešnou svíčkovou nebo pravou svíčkovou), celer, petržel, mrkev, 1 cibuli, ocet 1 dl, vodu 3 dl, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 5 bobkových listů, koření pod svíčkovou - na divočinu - špetku, trochu másla, mléko, šlehačka - smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naložíme den dopředu do nálevu, který si připravíme z octa, vody, koření a zeleniny. Dáme do chladna. Naložené maso vložíme do pekáče s celým nálevem a pečeme asi ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | PRAVÁ SVÍČKOVÁ (OD JÁRINKY)

INGREDIENCE: Hovězí maso (zadní, falešná svíčková, pravá svíčková nebo roštěnec), sůl, olej, mrkev, celer, petržel, cibule, koření (tymián, bobkový list, nové koření, pepř, zázvor), masox, šlehačka, zakysaná smetana, mléko, hladká mouka, citron, plnotučná hořčice, vegeta, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso celé posolíme a zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka a kostičky nakrájenou zeleninu. Vše po chvíli podlijeme vodou, přidáme koření a masox. Dáme péct v hlub ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | VÝBORNÁ SVÍČKOVÁ

INGREDIENCE: Hovězí maso (zadní), špek, sůl, pepř, nové koření celé, pepř celý, jalovec celý (nemusí být), bobkový list, máslo, ocet, vývar, mrkev, petržel, celer, cibule, kysaná smetana, šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, dáme do pekáčku, obložíme zbylým špekem, cibulí, zeleninou, kořením. Do rozpuštěného másla přidáme trochu octa a nalijeme na maso. Necháme odležet do druhého dne. Maso zprudka opečeme na másle, aby se zatáhlo, vrátíme do pekáčku se zeleninou a d ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ S BRUSINKAMI

INGREDIENCE: 1 kg zadního hovězího 100 g slaniny bez kůže 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) 1 cibuli sůl 50 ml oleje 5 kuliček celého pepře 2 lžíce brusinkového kompotu 5 kuliček nového koření 3 bobkové listy špetka tymiánu 1 menší citron 40 g másla 75 g hladké mouky 250 ml smetany 25 ml octa 30 g cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso na pečení odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Pak je ze všech stran potřeme solí. Všechnu kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a spolu s cibulí n ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | ROSTBÍF II

INGREDIENCE: 1 kg rostbífu, jednu čajovou lžičku soli a stejné množství sušeného tymiánu, půl čajové lžičky sušené šalvěje, 5 až 6 lžiček dobrého oleje, tři polévkové lžíce vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Upravené maso omyjeme studenou vodou, pak do něho vhněteme sůl, tymián a šalvěj. Takto připravenou pečeni vložíme do vhodné nádoby s vřícím olejem a necháme při 250 stupních Celsia opékat asi půl hodiny. Nezapomínáme na časté polévání pečínky. Hotovou pečeni necháme přikrytou na předehřáté podložce as ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz