Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | ITALSKÁ RYBÍ POLÉVKA S RÝŽÍ.

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500 g ryby, 2 cibule, 100g kořenové zeleniny, sůl, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2-3 rajčata, 30 g másla a 30 g mouky, mletý pepř, tlučený květ, 50 g uvařené ryže. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme vývar z hlavy ploutví, rybích vnitřností, poloviny cibule a z kořenové zeleniny. Zvlášť v hrnku uvaříme rýži. Rozkrájíme zbylou cibuli doskleněna ji osmažíme na oleji, přidáme usekaný česnek a po chvíli oloupaná a na třetinky rozkrájená rajčata. Rajčata dusíme, mícháme jimi ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 vejce, 20 g rostl. tuku, 1 žemle, 2-3 lžíce mléka, strouhanku podle potřeby, muškátový květ, sůl.   POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu nadrobno rozkrájíme, rybí hlavu zbavenou očí a žaber omyjeme a spolu s částí kořenové zeleniny uvaříme v osolené vodě do měkka. Mlíčí a jikry uvaříme v hrnku zvlášť. Zbytek rozkrájené zeleni ..

POLÉVKA RŮZNÁ | VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA III.

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky nebo krupičky, špetka muškátu nebo kari koření, 2 lžíce mas a, 2 lžíce oleje, sušená petrželka, smažená houska. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, přidáme jednu jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dožluta. Pak přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme ji asi 10 minut. V jiném kastrolu vaříme v osolené vodě s ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA VLOČKOVÁ S DROŽDÍM

INGREDIENCE: 100 g ovesných vloček, 40 g zeleniny, 10 g droždí, sůl, 1 žloutku, 30 g mléka, 5 g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Ovesné vločky a jemně pokrájenou zeleninu uvaříme v osolené vodě. Droždí trochu nasucho opražíme, zalijeme vodou, povaříme a přilijeme k vločkám. Do hotové polévky přidáme žloutek rozmíchaný v mléce, máslo a sekanou petrželku. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA Z OVESNÝCH VLOČEK (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudličky nakrájená kořenová zelenina, rozvařené vločky se do ní prolisují, povaří se a nakonec zakvedlá žloutkem rozmíchaným v trošce smetany nebo mléka. Zelenou sekanou petrželkou se okoření, přidá kousek čerstvého másla a podává se s osmaženou houskou nebo smaženým hráškem. 2. Menší květák se rozebere na růžičky a uvaří do měkka ve slané ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ POLÉVKA VÁNOČNÍ

INGREDIENCE: Rybí hlavy, rybí vnitřnosti, kořenová zelenina, cibule, muškátový květ, sůl, zelená petržel, rohlík nebo houska, trocha másla nebo tuku. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí hlavy povaříme, vyndáme a vývar přecedíme. V něm povaříme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Ve vedlejší nádobě obděláme na trošce tuku cibuli a na ni vložíme na kousky pokrájené vnitřnosti (mlíčí a jikry), osolíme a chvíli dusíme. Pak hotové vnitřnosti a kousky rybího masa z uvařených hlav vložíme do připravené polévky ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA Z SÝR NIVA

INGREDIENCE: Na jednu porci potřebujeme – 50g nivy, 1 brambor, 1 dl mléka, 2 cl smetany, plátek šunky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme brambor a nakrájíme ho nadrobno. Smícháme všechny ingredience mimo šunky dohromady a dáme rozehřát do mikrovlné trouby, nemáme-li mikrovlnku, dáme to rozehřát na sporák a poté to rozmixujeme ponorným mixérem. Povrch posypeme jemně nakrájenou šunkou. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | KRUPIČNÁ POLÉVKA (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Větší krupice nechá se na másle za stálého míchání do růžova upražit. Poté se zaleje polévkou z kostí nebo zeleniny a vaří se ½ hodiny. Uvařená zakvedlá se žloutkem, rozmíchaným v mléce nebo smetaně. Mohou se do ní přidat vařené na nudličky nakájené drůbky z kuřat nebo zbytky masa. Též drobně pokrájená mrkev, vařená v polévce, zlepší chuť i barvu. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ ŠČI

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500g kysaného zelí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 80g tuku, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, 30g hladké mouky, 500 g ryby, bobkový list, sůl, pepř, 4 lžíce kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Kysané zelí, lžíci tuku a lžíci protlaku z rajčat zalijeme částí vody, občas promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka. Kořenovou zeleninu a cibuli drobné rozkrájíme, mírně osmažíme na druhé části tuku, zaprášíme moukou a dozlatova osmažíme.Očištěnou rybu rozkrájíme na větší kousky, ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA FAZOLOVÝ KRÉM

INGREDIENCE: 200 bílých fazolí, bobkový list, 60 g hladké mouky, 50 g másla, sůl, šálek mléka, pažitka, 1 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané a pod tekoucí vodou proprané fazole namočíme přes noc do vody a v téže je s bobkovým listem uvaříme doměkka. Mezitím v hrnci na rozehřátém másle osmahneme mouku, zalijeme ji vodou a vaříme. Uvařené fazole rozmixujeme a nalijeme do základu. Polévku osolíme, přidáme šálek mléka, povaříme, dochutíme a podáváme s jemně nasekanou pažitkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz