Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VNITŘNOSTI | BOSENSKÝ ŠPÍZ.

INGREDIENCE: 1 kg kuřecích jater; 300 g sušených švestek, 250 g slaniny, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájíme na kostky větší než švestky, švestky vypeckujeme a podélné rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na plátky a vše střídavé napichujeme na jehly. Opečeme po všech stranách na dřevěném uhlí a solíme až na talíři. Podáváme s chlebem. ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | VEPŘOVÁ JÁTRA PO ITALSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 500g vepřových jater, hladká mouka, 40g oleje, sůl, mletý pepř, 20 g másla, 1 středně velká cibule, 1 stroužek česneku, 4 rajčata, majoránka, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná játra nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, lehce naklepeme, obalíme v mouce a v oleji a po obou stranách opékáme tři minuty, aby uvnitř zůstala růžová. Opečená játra osolíme, opepříme, dáme na teplé místo a přikryjeme, aby nevystydla. Olej z pánve slijeme, do šťávy přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a č ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | ŠPANĚLSKÁ TELECÍ JÁTRA

INGREDIENCE: 500 g telecích jater, 100 g cibule, 200 g rajčat, 50 g kečupu, 60 g oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněná játra nakrájíme na plátky (dva kusy na jednu porci), lehce naklepeme paličkou, po straně nařízneme, osolíme a opepříme. Játra opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji spolu s rajčaty. Přendáme na talíř, do oleje vložíme na drobné kostičky nakrájenou cibuli osmahneme přidáme kečup podlijeme trochou vody a povaříme. Šťávu přelijeme přes játra. ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | KUAH – Maroko.

INGREDIENCE: 600 g skopových jater, 300 g skopového loje, 1 lžičky mletého pepře, 1 lžička pálivé mleté papriky, 1 lžička drceného kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a lůj nakrájíme na menší kousky, játra asi na třícentimetrové, lůj na ještě menší a napícháme na jehly. Posypeme směsí pepře, pálivé papriky a kmínu a opečeme. Solíme až po upečení. Pokud nejsme muslimové, můžeme pokrm připravit i z vepřových jater. Lůj však musí být skopový. Podáváme s chlebem. ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | DRŮBEŽÍ JATRA S HOUBAMI – Francie.

INGREDIENCE: 100 g slaniny, 600 g drůbežích jater, 3 cibule, 250 g čerstvých hub, 200 ml sherry nebo podobného vina, 1 lžička maizeny, 2 lžičky Vegety, 250 ml kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, v hluboké pánvi je rozškvaříme, přidáme na kousky nakrájená očištěná drůbeží játra, krátce osmahneme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a znovu osmahneme. Vyjmeme játra, k cibuli přidáme na plátky nakrájené houby, podusíme, přidáme víno smíchané s maizenou, Vegetu a kys ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | DOMÁCÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER

INGREDIENCE: 500g kuřecích jater, 400g středě tučné vepřové plece bez kostí, olej, 1 cibule, 1 žemle, mléko, 1 vejce, 1 žloutek, sůl, ml. pepř, drcené nové koření, špetka muškátového květu a zázvoru, lžíce brandy, 3 lžíce smetany, 80g anglické slaniny.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra odblaníme, odkrojíme nažloutlá místa a společně s vepřovým masem nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme játra a maso, za stálého míchání je krátce osmáhneme a podusíme. Žemli nakrájíme na tenk ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | ZAJÍC PO FRANCOUZSKU.

INGREDIENCE: Zaječí předek, 10dkg slaniny, 10dkg másla, 2 cibule, sůl, mletý pepř, 1/4 l bílého vína, 1/4 l hovězího vývaru, 5 hříbku nebo žampiónu (naložených v soli), 1 bobkový list, snítka tymiánu, 3 zrnka nového koření, 2 zrnka pepře, mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí zadek rozkrojíme na několik kousků, protáhneme je slaninou, osolíme a opepříme. Na kastrol dáme zbylou pokrájenou slaninu, máslo a rozkrájenou cibuli a necháme zažloutnout. Na to vložíme připravené porce zvěřiny a opečeme. Zapráš ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | CHANFAINA.

INGREDIENCE: 250 g vepřových jater, 1/2 sklenky bílého vína, 1/2 menší cibule, 1/2 stroužku česneku, 2 listy čerstvé máty peprné, 1/2 lžičky zelené petrželky, 2 kuličky celého pepře, špetka kmínu, mletá paprika, mletá skořice, 1 lžíce oleje, 1/2 sklenky vývaru, 3/4 lžíce strouhanky, citrón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájená játra s pepřem dusíme doměkka na víně. Pak rozpálíme olej, osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dosklovata, přidáme koření, játra, mátu, zalijeme vývarem a zasypeme strouhank ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | JÁTRA ČCHAO.

INGREDIENCE: 300 g vepřových jater, 1/2 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 1/2 lžíce oleje, 50 g špenátu nebo zelí, 1.5 stroužku česneku, 25 g máčeného Jidášova ucha, Záliv: 1,5 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce vývaru, 1/4 lžičky wei-su, 1/2 špetky moučkového cukru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opraná vepřová játra nakrájíme na plátky, mírně osolíme a obalíme v máčeném škrobu. Plátky orestujeme v malé dávce rozpáleného oleje. Asi po minutě přidáme očistění a oprané listy špenátu, ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | VEPŘOVÉ LEDVINKY ČCHAO.

INGREDIENCE: 250 g očištěných vepřových ledvinek, 1/2 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 1,5 lžíce oleje, 25 g máčeného Jidášova ucha, 1/2 pórku, 1 stroužek česneku, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce vína šao-sing, 1/4 lžičky octa, wei-su, olej na zakápnutí. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ledvinky po délce na plocho rozřízneme a vyjmeme žilnatou část z jejich středu. Dobře propereme v tekoucí vodě a nakrájíme na kostičky, které promícháme s máčeným škrobem a solí. Vložíme do rozpáleného oleje, prud ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz