INGREDIENCE: 4 kotlety, 40 g oleje, 300 g špaget, 1 bílého jogurtu, pepř, sůl, 4 lžičky kečupu, 40 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme, posolíme, opepříme a opečeme na oleji po obou stranách. Špagety uvaříme v osolené vodě, propláchneme teplou vodou, aby se neslepily, a scedíme. promícháme s bílým jogurtem a upravíme na talíře. Navrch položíme opečenou kotletu, pokapeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem. Doplníme zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 4 větší vepřové kotlety nebo řízky z vepřové kýty, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 4 plátky sýra, 4 plátky uzeného bučku nebo anglické slaniny, 2 cibule, 1 lžičky ostré papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety nebo řízky naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Větší čtverce alobalu potřeme máslem (nebo jiným tukem), vložíme připravené maso, obložíme ho plátkem sýra a plátkem uzeného bůčku, tenkými kolečky cibule, na povrch dáme po kousku másla a špetku ostré papriky Alobal dobře uzavřeme a ut ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 1,5 dl kysané smetany, šťáva z půlky citrónu, špetka cukru, tymián, hladká mouka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kotlet odkrojíme sádlo, pokrájíme je a rozškvaříme. Kotlety po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Poprášíme je moukou a osmažíme po obou stranách na vytaveném tuku. Přeložíme je do kastrole, přelijeme smetanou, citrónovou šťávou, přidáme cukr a špetku tymiánu. Podlijeme je malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou doměkka. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, 1 cibule, 40 g sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a osmahneme na horkém sádle po obou stranách dozlatova. Maso vyjmeme, na tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vložíme zpět kotlety, posypeme je drceným kmínem, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Po chvíli je obrátíme, přelijeme výpekem a dodusíme doměkka. Měkké kotlety rozložíme ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 3 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 1 lžička sl. papriky, 5 zelených paprik (menší), 5 rajčat, 2 dl bílého vína, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklapeme, u kosti a na okrajích nařízneme, na oleji zprudka dozlatova opečeme. Vyjmeme, na tuk po opékání dáme zpěnit drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme, trochu podlijeme vínem, osolíme opepříme, přidáme opečené kotlety. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě, pak podléváme vínem a vývarem. V pol ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 1 dl mléka, 1 vejce, 1 lžička hl. mouky, 100 g uzeného sýra, 1 cibule, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách osmahneme na horkém oleji. Vyjmeme je a dáme na teplo. Do zbytku oleje vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce i opečeme. Tuk i s cibulí vlijeme do pekáče, na něj položíme opečené kotlety, mírně je podlijeme, dáme do horké trouby a pod vrchním dílem pekáče zapékáme. ..
INGREDIENCE: Vepřové kotlety a jablka dle potřeby, sůl, mletý pepř, mletá pálivá paprika, tuk, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety rozpícháme vidličkou, osolíme, posypeme pepřem a pálivou paprikou a na rozpáleném tuku na pánvi po obou stranách rychle opečeme. Potom je vložíme do remosky s trochou tuku a na kotletu položíme polovinu oloupaného a jadřince zbaveného jablka. Posypeme špetkou cukru, přiklopíme a pečeme ( cukr zkaramelizuje a jablko přidrží na kotletě). Podáváme s bramborovou kaší a zele ..
INGREDIENCE: 4 větší vepřové kotlety, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 dl bílého vína, 2 lžíce hl. mouky, 2 dl smetany, 1 lžička hořčice, 2 lžíce mléka, talířek čerstvých hub, sůl, pepř, trochu cukru, 1 lžíce octa, několik snítek kopru. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opékáme na rozehřátém másle po obou stranách. Opečené kotlety vyjmeme, ve výpeku zpěníme pokrájenou cibuli, podlijeme ji vodou, přidáme hořčici a pepř, vrátíme zpět maso, vše vložíme do tro ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 1 cibule, olej, hořčice, pažitka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a vykostěné maso naklepeme, kraje nařízneme a maso potřeme olejem. Grilujeme z každé strany asi čtyři minuty, pak porce upravíme na talíře, osolíme, opepříme, polijeme vypečenou šťávou a potřeme hořčicí. Ozdobíme kopečky jemně posekané cibule, smíchané s posekanou pažitkou. jako přílohu podáváme opékané brambory. ..
INGREDIENCE: 4 silnější vepřové kotlety, sůl, pepř, mouku na obalenÍ, 4 plátky sýra, olej. Náplň: 1 lžíce másla, 1 cibule, 100 g šunky, sterilovaný hrášek nebo sterilovaný celer, vejce, na ozdobu ananas a brusinky. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme náplň. Na rozehřátém másle osmahneme velmi jemně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a okapaný hrášek nebo na kostičky nakrájený celer. Vše lehce osmažíme, zalijeme vejci a necháme srazit. Kotlety očistíme, nožem v nich pro ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA