INGREDIENCE: 400 g libového vepřového masa, 4 lžíce kečupu, 400 g brambor, 4 lžičky medu, 4 dl bílého vína, špetka tymiánu, 5 zrnek nového kořeni, 1 stroužek česneku, 5 malých cibulek, vývar, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Velkou cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do kastrole k očištěnému vepřovému masu. Zalijeme marinádou z vína, kečupu, medu a rozdrceného česneku, kterou jsme osolili, ochutili tymiánem a okořenili novým kořením. Necháme 20-25 hodin marinovat. Potom dáme maso do remosky, pře ..
INGREDIENCE: 4 plátky krkovičky, 1 střední celer, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce mouky, sklenička smetany, pepř, sůl, olej na opečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a na oleji opečeme. Vyndáme mimo a do tuku dáme na kostičky pokrájený celer, podlijeme, vložíme maso a dusíme doměkka. Měkké maso opatrně vyndáme a do šťávy přidáme hořčici, pepř, skleničku smetany a osolíme. Omáčku krátce povaříme. Příloha: rýže. ..
INGREDIENCE: 1,20 kg vepřového masa z krkovice, plece nebo z libového bůčku, sůl, 4 stroužky česneku, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté a osušené maso potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme drceným kmínem, vložíme do pekáče a podlijeme sběračkou vody Pečeme za občasného podlití, otočení a přelití vypečenou šťávou. Když je tučnější část masa (zvlášť u bučku) dostatečně propečená, sádlo nařízneme nožem do čtverečků, aby se lepe vypekl tuk a maso bylo chutnější. Libové maso častěji přeléváme ..
INGREDIENCE: 800g vepřové krkovice nebo plece bez kosti, 300g uzené krkovice, česnek, drcený kmín, mletý zázvor, sůl, 100 g škvařeného sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovici očistíme a prokrojíme na plát. Ten nasolíme, očesnekujeme a zlehka naklepeme. Z ořezaného masa a uzeného nasekáme jemnou fáš a ochutíme ji kmínem, solí, zázvorem a srolujeme. Rolovanou pečeni zvolna pečeme na sádle podlité vodou. ..
INGREDIENCE: 650 g vepřové krkovičky, sůl, ml. pepř, ml. paprika, 2 cibule, 300 g kysaného zelí, 6 g sušených hub, 2 rajčata, 150 g smetany k vaření. POSTUP PŘÍPRAVY: Z krkovičky nakrájíme plátky, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Do vymaštěného pekáče vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, na ní vrstvu zelí a rozložíme maso. Pokryjeme další vrstvou zelí, posypeme nakrájenými rajčaty, podlijeme vodou a zakryté pečme do poloměkka. Předem namočené houby pokrájíme a přidáme k zelí, osolíme, podl ..
INGREDIENCE: 2 karotky, 1 cibule, 1/2 l vývaru, 12 zelných listů ( můžeme nahradit kapustou ), sůl, pepř, kmín. Masová směs: 250g prorostlé vepřové krkovičky, 250g hovězího masa, 100g cibule, 1 lžíce másla, 2 čerstvé housky, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce sekané petrželky, 1 vejce, sůl, bílý pepř, mléko na namočení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrájíme na proužky a dáme do chladničky. Cibuli nakrájíme na plátky a na másle osmahneme dozlatova. Namočené housky v mléce vymačkáme, smícháme s cibulí, osolím ..
INGREDIENCE: 2 karotky, 1 cibule, 1/2 l vývaru, 12 zelných listů ( můžeme nahradit kapustou ), sůl, pepř, kmín.Masová směs: 250g prorostlé vepřové krkovičky, 250g hovězího masa, 100g cibule, 1 lžíce másla, 2 čerstvé housky, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce sekané petrželky, 1 vejce, sůl, bílý pepř, mléko na namočení.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrájíme na proužky a dáme do chladničky. Cibuli nakrájíme na plátky a na másle osmahneme dozlatova. Namočené housky v mléce vymačkáme, smícháme s cibulí, osolíme, ..
INGREDIENCE: 2 plátky vepřové krkovice, plnotučná hořčice, sladká paprika, 200 g tvrdého sýru, 2 vajíčka, sůl, hladká mouka, rostlinný olej, petržel, list salátu,brambory.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso osolíme, obalíme hladkou moukou a posypeme mletou paprikou, po obou stranách potřeme plnotučnou hořčicí. Osmažíme na rozpáleném tuku. Ještě na pánvi zastrouháme sýrem a na každý plátek masa rozklepneme vajíčko, které vytvoří „volské oko“. Podáváme s brambory. ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovičky, 100g slaniny, 300g vepřových jater, 2 menší cibule, 6 feferonek, sůl, mletý pepř, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou krkovičku nakrájíme na kousky - plátky, mírně osolíme, potřeme česnekem, opepříme a pokapeme olejem Dáme do misky a necháme alespoň 5 hodin odležet (nejlépe však přes noc). Odleželé maso střídavě napichujeme na špíz se slaninou, játry a cibulí, vše na plátky nakrájené, a proložíme feferonkou. Připravené špízy můžeme píci na roštu nad dřevěným ..
INGREDIENCE: 800g vykostěné krkovice, 2 lžíce másla, 3 mále cibule, 1 lžička hrubé soli, 1 lžíce oleje, 300g rajčat, 350g malých cukin, 120g cukru, 100 ml bílého octa, 2 lžíce červeného vína, bazalka, rozmarýn, tymián, sůl, 1 lžíce hrubého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a osušíme. V pekáčku je přelijeme rozehřátým máslem a pečeme asi hodinu za občasného podlévání vodou. Mezitím nakrájíme najemno 1 cibuli a bylinky. Smícháme je s pepřem, olejem a hrubou solí. Hmotu asi 10 minut před dopeč ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA