INGREDIENCE: 1 kg panenské vepřové nebo vepřové kýty, 200 g slaniny, 150g cibule, 4 g česneku, sůl, pepř, 150g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na malé špalíčky o váze 35 g. Na kovovou jehlu napichujeme střídavé špalíček masa. plátek slaniny, plátek cibule, vše potřeme utřeným česnekem se solí, olejem a pepřem.Špíz necháme uležet v chladu nejméně 2 hodiny. Uleželý špíz opékáme zvolna ze všech stran na horkém oleji. Můžeme též špíz opékat na roštu a během pečení potírat česnekem ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové kýty, 1 lžička kari, 2 lžíce sójové omáčky, 2 žloutky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička cukru, olej, hlávkový salát, ananas, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z kýty nakrájíme na nudličky, vložíme do misky, posypeme kořením kari a pokapeme sójovou omáčkou. Vmícháme 2 žloutky, 1 lžičku cukru a posypeme Solamylem. Necháme je přes noc v chladničce uležet. Druhy den maso po kouskách, aby se neslepilo, smažíme na rozpáleném oleji. Jednotlivé porce na talíři obkládáme srdíčky hlávk ..
INGREDIENCE: 4 silné vepřové řízky, 2 menší jablka, 60 g uzeného kuřecího masa, 60g slaniny, 100 g oleje, 3 rajčata, 3 jablka, 50 g másla, špetka tlučeného hřebíčku, trochu hladké mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso po straně rozkrojíme, rozklepeme a každý řízek zevnitř osolíme a opepříme. Dvě oloupaná jablka zbavíme jádřinců a pokrájíme na kostičky, ke kterým přidáme i kostičky uzeného kuřecího masa a slaniny. Promícháme a připravenou směs krátce na másle opečeme. Osolíme, ok ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové kýty, 3 lžíce oleje, 1 lžička Solamylu, sůl, špetka cukru, majoránka, 6 stroužků česneku, 1 lžička polévkového koření, 80 g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu zbavenou tuku nakrájíme na medailónky a potřeme prolisovaným česnekem. Zbylý česnek rozkrájíme na plátky, smícháme s olejem, vejcem, cukrem, Solamylem a kořením. Touto směsí otřeme připravené maso a necháme asi 2 hodiny v chladnu rozležet. Potom opékáme v rozpáleném oleji a podáváme s chlebem nebo s vařen ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty nebo vykostěné plece, 1 sáčku zmrazené kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 1/8 másla, 1 lžíce koření Divočina, 1 lžičky zázvoru, sůl, sklenka červeného vína, 100 g slaniny na prošpikování, sůl, olej, 2 lžíce hl. mouky, kelímek zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou, zbytek slaniny necháme na pečení, maso potřeme kořením Divočina, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, přelijeme rozehřátým máslem, podlijeme ví ..
INGREDIENCE: 400 žampiónů, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce másla, svazek petrželky, 80 g jitrnicového prejtu, 4 lžičky strouhanky, sul, pepř, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 4 silné plátky vepřového masa z kýty nebo pečeně, 4 lžíce přepuštěného másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme a otřeme papírovým ubrouskem. Dvanáct malých houbiček nakrájíme na tenké plátky ` a lehce pokapeme citrónovou šťávou. Ostatní houby nakrájíme a pokapeme zbytkem citrónové šťávy. Na pánvi necháme roz ..
INGREDIENCE: 4 větší plátky z vepřové kýty, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 1 cibule, bobkový list, 1 citrón, olej, 1 lžíce hladké mouky, 1 l mléka, 1 dl zakysané smetany. Náplň: 50 g slaniny, 100 g salámu, 4 sterilované okurky, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme, osolíme, poklademe kolečky salámu, potřeme vejci usmaženými na rozehřáté slanině a na každý plátek položíme podélně rozkrájenou okurku. Závitky stočíme a zajistíme nití, aby se nerozevřely. Na oleji osmahneme nadrobno nakráj ..
INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty nebo panenky, 80 g slaniny, 80 g salámu, několik bobkový listů, tuk na opékání, plnotučná hořčice, cibule a zelenina na oblohu, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z vepřové kýty nebo z vepřové panenky nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme a napichujeme na špíz nebo špejli. Prokládáme plátky nakrájené slaniny, měkkého salámu a můžeme přidat i bobkový list. Opékáme na rozpáleném tuku nebo v mikrovlnné troubě, přeléváme vypečenou šťávou a podá ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového masa z kýty,1 lžička soli, 2 lžíce Solamylu, 1 vejce, olej, 2 pórky, 1 hlávky bílého zelí, 1 l vývaru z masoxu, 1 lžičky glutasolu, sklenka vína vermutu, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžičky ostré papriky nebo chilli, 1 lžička škrobu namočeného v troše studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na velmi tenké plátky, osolíme, posypeme škrobem, vyklepneme vejce a dobře promícháme. Vložíme do chladničky a necháme půl hodiny až několik hodin rozležet. Občas zam ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, 200 g slaniny. Náplň: 150 g žampiónu, 2 rohlíky, 1 vejce, 2 vejce natvrdo, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 dl oleje, petrželka, sůl, pepř, Vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozřežeme na plát a rozdělíme na dvě části. Naklepeme, osolíme a trochu okořeníme. Rohlíky nakrájíme, smícháme se žampióny, které jsme podusili na cibulce. Do vychladlé hmoty vmícháme vejce. Polovinu náplně rozetřeme na 1 plát, do středu položíme rozpůlená vejce a na ně navršíme zbytek náplně do t ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA