INGREDIENCE: 2 kg kančí kýty, 150 g tuku, 150 g kořenové zeleniny, 200 g cibule, 150 g rybízového džemu, 150 g brusinkového kompotu, 100 g pomeranče, 50 g křenu, 100g hladké mouky, divoké koření (bez tymiánu), sůl, 30 g hořčice, 10 g muškátového oříšku, 2 dl červeného vína, 1 citrón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou kančí kýtu odblaníme, dobře vypereme a osolíme. V polovině tuku dorůžova osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a očištěnou zeleninu, zalijeme vlažnou vodou, přidáme na kolečka krájený ..
INGREDIENCE: 1 kg zvěřiny z kýty, 100g slaniny, sůl, 5 zrn pepře, 3 zrna nového koření, 2 bobková listy, 2 dl červeného vína, 30g másla a 50g mouky nebo strouhanky, 120g šípkové zavařeniny, citrónová kůra a šťáva, 3 lžíce madeirského vína, trochu cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu z kyty divokého vepře očistíme, zbavíme sádla, vypereme a naklepeme. Pak zvěřinu vložíme do kamenného hrnce, zalijeme mořidlem, zatížíme a dáme do studena 6-8 dnů uležet. Při úpravě usmažíme na rozehřáté, nakrájené slanině ..
INGREDIENCE: 1 vnitřností z divokého selete, 40g másla, 3 žloutky, 100g strouhanky, 100g cibule, 50g tuku, sůl, ml. pepř, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme na tuku do skloviny. Máslo utřeme do pěny a zamícháme do něho žloutky. Vnitřnosti rozsekáme nebo umeleme, z bílků ušleháme sníh; vše smícháme dohromady, řádně promícháme, přisypeme strouhanku, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Nádivkou nadijeme sele, protáhneme rožeň a zašijeme. Zvolna opět rožním ..
INGREDIENCE: 1 kg žebírka, sůl, 5 zrn pepře, 4 zrna nového koření, 3 bobkové listy, špetka tymiánu, 4 lžíce octa, 150g másla, 100g strouhaného černého chleba, několik listů estragonu, 20g mandlí, 1/8 l husté kyselé smetany, 1 sklenku madeirského vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka z mladého kusu uvaříme doměkka v osolené vodě s octem a kořením. Vychladlou zvěřinu potřeme kašičkou ze strouhaného chleba, části smetany a několika rozmělněných listů estragonu. Povrch posypeme drobně sekanými mandlemi, peč ..
INGREDIENCE: 400 g kančí kýty bez kosti, 60 g másla, 100 g uzeného bůčku, 100 g cibule, podle chuti sůl, 5 kuliček celého pepře, 1 dl červeného vína, 1 lžička hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: pro tuto úpravu je vhodný mladý kus, a proto maso nenakládáme. Kančí kýtu opereme, vysušíme v čisté utěrce, protýkáme uzeným bůčkem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle, pak maso vyndáme z kastrolu a přidáme jemně krájenou cibulku, osmahneme, opepříme, opečenou prošpikovanou kýtu podlijeme trochu vod ..
INGREDIENCE: 1kg zvěřiny, 10dkg slaniny, žemle, 3 vejce, 1dl vína, 3dkg másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: polovina zvěřiny se nakrájí na tenké plátky, z masa se odstraní blány,plátky se naklepou a prosolí. Druhá polovina zvěřiny se rozemele se slaninou a žemlí namočenou v mléce, přidají se 3 žloutky, osolí a přilije se 1dl madeirského vína. Vše se dobře promíchá a přidá sníh ze 3 bílků. Kastrol se vymaže máslem, obloží plátky slaniny a na ně se pokládají plátky zvěřiny proslaněnou stranou ke dnu. Na ..
INGREDIENCE: 1500 g zvěřiny, sůl, 4 stružky česneku, 150 g slaniny, 100 g másla, 1 lžíce octa, 1/4 l kyselé smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřina (nejlépe z kýty) se protká hustě na nudličky nakrájenou slaninou a česnekem. Zbylou slaninu a máslo dáme rozehřát a na něj vložíme proslaněnou a osolenou zvěřinu. Pečeme zvolna, přikryté, a po 1/2 hodině podlijeme slabě vodou se lžíci octa. Když zvěřina začíná měknout, dopečeme jí zprudka v troubě do červena a přitom jí poléváme kyselou smetanou. Příloha br ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA