INGREDIENCE: 1 zaječí předek, 140g másla, 1 cibule, 10 zrn pepře, 3 zrna nového koření, 2 bobkové listy, 1 lžíce mouky, 2 lžíce octa, 3 kostky cukru, 1 l hovězí polévky, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Předek očištěného zajíce rozkrájíme na kusy a podusíme se 70g másla, s velkou, na kolečka rozkrájenou cibuli, pepřem, novým kořením a bobkovým listem: Jakmile máslo zpění, přidáme trochu polévky nebo vody a za podlévání dusíme. Ze 70g másla a mouky si připravíme tmavší máslovou jíšku, kterou povaříme ve šťá ..
INGREDIENCE: 1 zaječí předek, 300g tučného vepřového masa (může být i bůček), mletý pepř, sůl, 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce červeného vína, 1 lžíce hrubé mouky, 2 vejce, 50g slaniny. Omáčka: 4 celé pepře, 2 bobkové listy, 3 nová koření, 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 cibule, celkem 60g másla, 1 l kysané smetany, 1 lžíce hl. mouky, citrónová šťáva z 1 citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí maso zbavíme kostí, blanek, opláchneme studenou vodou, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s nak ..
INGREDIENCE: 1 zajíc, 5 lžic vinného octa, 200 g kořenové zeleniny, koření divoké, sůl, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Máme-li staršího a tedy i tužšího zajíce, je dobré předem ho před úpravou naložit do láku. Do 1 a půl litru vody v kameninovém hrnku dáme 5 lžic octa, sůl a přidáme 2 lžíce nakrájeného celeru, lžíci mrkve, petržele nebo pastiňáku, 1 menší cibuli se slupkou a necháme vařit. Přidáme 2 bobkové listy, 10 bobulí nového koření a tymián. Do prochladlého láku vložíme zajíce protaženého slaninou ..
INGREDIENCE: 1 zajíc, sůl, 70g másla, 140g slaniny, 140g šunky, 2 cibule, 100g tuřínu, 2 stroužky česneku, 4 bobkové listy, špetka tymiánu, 6 zrn pepře a nového koření, proužek citrónově kůry, lžíce mouky, sklenka červeného vína, hovězí polévka, lžíce octa, 250g máslového těsta na rohlíčky nebo měsíčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na pekáč dáme máslo a na kousky pokrájenou slaninu a šunku. Přidáme nakrájenou cibuli a tuřín, kousek česneku, bobkové listy, špetku tymiánu, pepř, nové koření, kousek citrónové k ..
INGREDIENCE: 500 g zaječího masa, 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 3 lžíce opečených mandlí, sůl, lžička mleté papriky, 100 g rozinek, 2 lžíce rajčatového protlaku, 250 g ryže, 3/4 I vývaru, máta, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme a opečeme na oleji spolu s česnekem, cibulí a paprikou. Osolíme, podlijeme a půl hodiny dusíme. Přidáme propranou rýži, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, rozinky a dusíme. Nakonec přidáme opražené nakrájené mandle. Na talířích vytvoříme ko ..
INGREDIENCE: Přední část zajíce, 100 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, mletá sladká paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpuštěné slanině, vložíme porce zajíce, opečeme, přidáme lžičku sladké papriky a dusíme doměkka. Během dušení občas podléváme horkou vodou. Když maso změkne, necháme šťávu vysmahnout, pak ji zaprášíme moukou, opět trochu podlijeme a na mírném ohni krátce povaříme. Příloha: vařené brambory nebo krupicové noky. ..
INGREDIENCE: 600g zaječího zadku, 150g slaniny bez kůže, 1 l bílého vína, 2 lžíce oleje, 4 citróny, hlavička česneku, špetka mletého pepře, podle chuti sůl, petrželová nať, zaječí játra a srdce. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí zadek odblaníme, prošpikujeme hodně slaninou a upečeme na pekáči v troubě na zbylé slanině, podlitý vodou, do poloměkka. Pak maso nakrájíme na porce, vložíme do oleje smíseného s citrónovou šťávou, třeným česnekem, sekanou petrželkou, mletým pepřem a vínem. Pak přidáme drob ..
INGREDIENCE: 1 kg zaječí kýty a hřbetu 50 g slaniny 50 g tuku, 100 g cibule, trochu hladké mouky, sůl, cely pepř, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí kýtu a hřbet odblaníme, dobře vypereme a protkneme poloviční dávkou slaniny. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, přidáme tuk, drobně krájenou cibuli, nové koření, celý pepř a osmažíme do červena. Pak zalijeme trochou vařící vody, vložíme osoleného zajíce a dusíme pod pokličkou do měkka. Při dušení maso otáčíme, přeléváme vlast ..
INGREDIENCE: 2 zaječí hřbety, 150g slaniny, 150g mrkve, 150g celeru, 150g cibule tymián, zrnka pepře 1/4 1 černého piva, 1/4 l červeného vína, bobkový list, 100g rajského protlaku, trochu koňaku, 200g brusinek, 100 g lanýžů, 150 g chlebových kůrek, citrónová kůra.POSTUP PŘÍPRAVY: Ze dvou zaječích hřbetů vyřízneme odžilkované maso. Nakrájíme je na medailónky, opepříme, osolíme a opečeme prudce na oleji s máslem. Zvlášť upražíme na slanin8 do hněda mrkev, celer, cibuli a přidáme celý pepř, tymián ..
INGREDIENCE: 1 zaječí hřbet, 200g slaniny, 200g cibule, citrónová kůra, bazalka, tymián, pepř, 2 dl červeného vína, 100g jader vlašských ořechů, 150g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí hřbet vykostíme a maso nakrájíme na plátky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do ní vložíme směs, kterou uděláme z masa, drobně nakrájené cibule, rozsekaných jader vlašských ořechů, koření a červeného vína: Přiklopíme, zasuneme do trouby a dusíme 1 1/2 hodiny. Podáváme se smaženými bramborovými kroketami. Toto ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA