Recepty na xkuchtik.cz

RÝŽE | HOUBOVÉ RIZOTO

INGREDIENCE: 200g hub, 300g vařené rýže, 300g mraženého hrášku s mrkví, 1lžíce kořeninových natí, 1 cibule, sůl, 2 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme ve vodě. Mezitím osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme houby, podlijeme, udusíme, osolíme, přimícháme ostatní suroviny a všechno ještě chvíli podusíme. Obměny : Část rýže můžeme nahradit prosem, ječmennými kroupami nebo pohankou. Můžeme přidat zředěný rajský protlak, rýži chvíli opražit, potom vařit spolu s houbami i protlakem a na ..

RÝŽE | VAŘENÁ RÝŽE

INGREDIENCE: 1 čtvrtlitrový hrnek rýže, 3 l vody, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži přebereme, třikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, třikrát ji spaříme vařící vodou a vsypeme do většího hrnce, v němž se vaří 3 litry mírně osolené vody. Vaříme 12 minut od počátku varu. Pak rýži scedíme a prolijeme studenou vodou. Necháme ji odkapat a připravíme si větší pánev, kterou slabě vymastíme olejem. Do ní rýži vsypeme a necháme ji na malém plamínku oschnout. Občas ji promícháme, aby se nenapalova ..

RÝŽE | PILAF ZÁKLADNÍ - Irák

INGREDIENCE: 3 hrnky rýže, 100 g másla, 1 cibule, 4,5 hrnku hovězího vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži dáme do kotlíku nebo litinového kastrolu s máslem a strouhanou cibulí, opečeme, až začne hnědnout zalijeme vývarem a 20 minut dusíme. Do pilafu můžeme před přidáním rýže na másle opéct kousky skopového masa nebo papriky, cibule, mrkve, mandle, přidat rajčata nebo si i zaimprovizovat. ..

RÝŽE | RÝŽE SE ZELENINOU

INGREDIENCE: 300 g rýže, sůl, 40 g tuku, 1 cibule, hřebíček, 6 zelených paprik, 8 rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku s cibulí podusíme paprikové lusky nakrájené na tenké. nudličky, přidáme rozkrájená rajčata, trochu pepře, sůl. Když je zelenina měkká, smícháme ji s dušenou rýží. ..

RÝŽE | ZELENINOVÁ RÝŽE

INGREDIENCE: 5 porcí rýže ve varných sáčcích, 30g rostlinného tuku, 50g mraženého hrášku, 50 g sterilovaných kapií. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle ohřejeme sterilovaný hrášek a nakrájené kapie a promícháme s vařenou rýží. ..

RÝŽE | RÝŽE S KROUPAMI

INGREDIENCE: 250 g předvařené rýže, 250 g krup, 1 cibule, 100 g másla, 4 žloutky, 2 stroužky česneku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Předvařenou rýži uvaříme podle základního návodu. Přidáme horké uvařené kroupy, které jsme den předem namočili, žloutky, na másle osmaženou cibulku, česnek utřený se solí a zbytek másla. Promícháme, podle chuti opepříme a dosolíme. Podáváme se zeleninovým salátem ..

RÝŽE | DUŠENÁ RÝŽE

INGREDIENCE: 1 čtvrtlitrový hrnek rýže, 1 cibulka, lžička soli, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži přebereme, třikrát propláchneme pod tekoucí vodou a třikrát ji spaříme vařící vodou. V kastrůlku rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rýži, na tuku ji několikrát promícháme, poté ji zalijeme dvěma hrnky horké vody, osolíme a od chvíle, kdy se začne vařit, ji na velmi malém plamínku vaříme 15 minut. Ještě lépe je dusit rýži v troubě, aby se nepřipálila. Rýži můžeme doch ..

RÝŽE | RIZOTO SE ŠAFRÁNEM

Do většího kastrolu dáme 3 plátky másla a drobně nasekanou větší cibuli, kterou necháme zpěnit. Přidáme rýži, zamícháme, aby se zamastila. Zalijeme sklenkou bílého vína , mícháme. Osolíme, přidáme hovězí vývar nebo bujónovou kostku a vodu, postupně po naběračkách, a občas mícháme. Asi po 7 min. přidáme malý sáček šafránu /jeden na 2 porce rýže/ a mícháme. Až je rýže uvařená, tj al dente, tj. ne rozvařená, zhasneme, přidáme 2-3 plátky másla a hodně strouhaného parmazánu. Mícháme. Necháme v kast ..

RÝŽE | RÝŽE DUŠENÁ.

INGREDIENCE: 300 g rýže, 40 g sádla, 1 cibule, 2 hřebíčky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařit rýži není snadné a musíme počítat s tím, že to několikrát pokazíme, než se nám povede upravit rýži, jaká má být, kyprou a sypkou. Na osobu počítáme asi 80g rýže. Rýži přebereme aby v ní nebyly cizí součástky, dáme na hluboký cedník a propereme pod tekoucí vodou. Pak ji přelijeme vařící vodou, znovu prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Na kastrole rozpustíme sádlo, vložíme menší cibuli do které zapíchne ..

RÝŽE | RIZOTO ZE SKOPOVÉHO MASA SE SÝREM

INGREDOIENCE: 800 g masa 2 cibule, 80 g sádla, sladká paprika, 8 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, trochu tymiánu, 300 g rýže, 50 g šunky nebo 50 g strouhaného sýra, 15 g zeleného hrášku a na kolečka nakrájená mrkev, petrželka. POSTUP PŘIPRAVY: Skopové maso odblaníme, zbavíme tuku, nakrájíme na kousky. Na zpěněnou cibulku ne sádle přidáme omyté maso, koření, zeleny hrášek, mrkev a za stálého podlévání horkou vodou nebo vývarem dusíme. Když je maso poloměkké, přisypeme propranou rýži, podl ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz