POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně sekané petrželky, 4 lžíce majonézy, 1/2 kávové lžičky práškového cukru, osolíme, opepříme, přidáme trochu palivé papriky a zakapeme šťávou z 1 citrónu. Všechno dobře promícháme. Zatím se nám uvařilo 10 vajec. Ochladíme je ve studené vodě, oloupeme a celá zalijeme vychlazenou omáčkou. Uděláme-li k tomu ještě rajčatový salát ozdobený lístky h ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 250 g špenátu, 15g tuku, slaná voda. Omáčka: 30g ruku, 30g mouky, 3/8 l mléka, sůl, 50g strouhaného parmazánu, 40g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát vaříme 2 minuty ve slané vodě, potom jej propláchneme studenou vodou a krátce podusíme na tuku. Mezitím si připravíme z tuku, mouky a mléka omáčku, kterou osolíme a okořeníme polovinou nastrouhaného parmazánu. Nyní vymastíme nádobu pro nákypy, naplníme špenátem, který posypeme zbytkem sýra, a opatrně na něj rozklepneme vejce. Omá ..
INGREDIENCE: 15 vajec, 75 g tuku, 100 g cibule, 100 g kečupu, sůl, zelená petrželová nať. Drobně krájenou cibulku do růžova osmažíme na celé dávce tuku, pak zalijeme rozšlehanými vejci se solí a pomalu mícháme až se začnou srážet. Hotová vejce vyklopíme na talíř, ve středu utvoříme důlek, do něhož vlijeme horký kečup. Každou porci posypeme drobně sekanou zelenou petrželkou. ..
INGREDIENCE: Omeleta: 4 vejce, 20 g másla sůl, čerstvě mletý pepř. Náplň: 4 plátky slaniny, 1 středně velká cibule, sůl, čerstvě mletý pepř, 15g másla, 1lžička petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky slaniny vaříme jednu minutu ve vodě, pak je vyjmeme z vody a papírovém ubrouskem osušíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky, které dusíme v rozehřátém másle. Lehce je osolíme a vydatněji opepříme. Slaninu rozkrájíme na půlcentimetrové proužky a asi po dvou minutách dušení cibule je k ní přidáme. Dus ..
INGREDIENCE: 10 vajec, 50 g sušených hříbků, 75 g tuku 50 g cibule, sůl, zelená petrželová nať, 1/4 1 mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené hříbky vypereme, namočíme do studeného mléka a necháme alespoň šest hodin máčet, aby dostaly svůj původní objem jako v syrovém stavu. Pak je necháme na cedníku dobře odkapat. Na celé dávce tuku osmahneme do růžova drobné krájenou cibulku, přidáme hříbky, osmažíme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a zvolna mícháme až se vejce srazí. Ihned podáváme a každou porc ..
INGREDIENCE: 15 vajec, 75 g tuku, 100 g cibule, 100 g kečupu, sůl, zelená petrželová nať. Drobně krájenou cibulku do růžova osmažíme na celé dávce tuku, pak zalijeme rozšlehanými vejci se solí a pomalu mícháme až se začnou srážet. Hotová vejce vyklopíme na talíř, ve středu utvoříme důlek, do něhož vlijeme horký kečup. Každou porci posypeme drobně sekanou zelenou petrželkou. ..
INGREDIENCE: 8 vajec, velmi silný vývar tmavého čaje. Na oblohu: sladkokyselé (i čerstvé) okurky, rajčata, papriky, hlávkový salát, hořčice, tatarka, kysané zelí, strouhaný křen apod. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si silný až černý čaj, ponoříme do něj syrová vejce a vaříme alespoň 1 1 hodiny. Asi po 20 minutách, pokud vejce trochu nepopraskají (oloupaná potom dělají v prasklinách tu správnou mozaiku, tak je na několika místech skořápky naťukneme. V některých receptech se doporučuje přidat do čaj ..
INGREDIENCE: 50g cibule, 250g mladých výhonků, 200g šunky nebo 200g vařeného uzeného masa, hrst pažitky nebo petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, špetka cukru, mletý pepř, 40g másla nebo rostlinného tuku, 8 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Mladé výhonky opláchneme, zbavíme ulpívajících slupek a dáme je okapat. Šunku nebo uzené maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme asi dvě třetiny výhonků a jednu minutu, za stál ..
INGREDIENCE: 625 g vařených oloupaných brambor, 100 g cibule, 50 g ementálského sýra, zelená petrželová nať, sůl, 75 g tuku, 10 čerstvých vajec. Na celé dávce tuku osmahneme drobné krájenou cibuli slabě do růžova, přidáme na plátky nakrájené vařené brambory, osolíme a lehce osmažíme. Připravujeme-li každou porci zvlášť, dáme příslušnou dávku osmažených brambor na pánvičku, zahřejeme a vlijeme dvě rozšlehaná vejce, přidáme drobně sekanou zelenou petrželku a vidličkou opatrné promícháme. Když se ..
INGREDIENCE: 2 rajčata, sůl, 2 vejce, 40 g tvrdého sýra, 20 g másla, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, necháme prohřát a rozklepneme vejce. Znovu prosolíme a ihned zasypáváme nastrouhaným sýrem. Necháme na pánvi ztuhnout, posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme s chlebem, brambory, hrachovou kaší, čočkou, zeleninovým salátem apod. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA