INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovičky, 100g slaniny, 300g vepřových jater, 3 menší cibule, 6 feferonek, sůl, mletý pepř, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou krkovičku nakrájíme na kousky - plátky, mírně osolíme, potřeme česnekem, opepříme a pokapeme olejem Dáme do misky a necháme alespoň 5 hodin odležet (nejlépe však přes noc). Odleželé maso střídavě napichujeme na špíz se slaninou, játry a cibulí, vše na plátky nakrájené, a proložíme feferonkou. Připravené špízy můžeme péci na roštu nad dřevěný ..
INGREDIENCE: 400g vepřového masa,1 sáček porkové polévky, 1 majonéza, 500g brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Pekáček si vymažeme a skládáme vrstvu brambor na plátky, maso na nudličky obalené v polévce, potřeme majonézou a na to vrstvu brambor na plátky a dáme péct na 40 minut. ..
INGREDIENCE: 200g čisté vepřové karé, 1ks vejce uvařené natvrdo, 30 g sýr Ementál jemně strouhaný, kečup lehce naředěný na pokapání, jemně krájený čerstvý pórek a kudrnka, půlka jedné nožičky jemného párku orestovaná do hřebínku. Na těstíčko: Špetka soli, hladká mouka, vejce, mléko. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso krojené ve dvou částech naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Nejprve obalíme v hladké mouce a potom v těstíčku. Na nepřilnavou pánev dáme trochu rostlinného oleje a smažíme dozlatov ..
INGREDIENCE: 700 g vykostěného libovějšího bůčku, kořenící směs Barbecue, česnekové grilovací koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nakrájíme na deset úzkých pruhů, posypeme je kořenícími přípravky a necháme v chladničce několik hodin uležet. Před přípravou je stočíme do tvaru spirál, upevníme je jehlami nebo špejlemi, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a dusíme troubě pod vrchním dílem pekáče. Podle potřeby je podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Poloměkké spirály dopečeme bez příklopu ..
INGREDIENCE: 1000g vepřového z kýty, 80g slaniny, 80g tuku, 50g mouky, 1/8 l kyselé smetany nebo hříbky. Marináda: 3 díly vody, 1 díl octa, sůl, I cibule, kořenová zelenina, zrnka pepře a nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty stáhneme kůži a odřežeme tučné části. Potom uvaříme marinádu, necháme ji vychladnout a vložíme do ní maso. Zůstane v ní ležet několik dní (v létě 4, v zimě 8), přičemž je jednou za den obrátíme. Potom maso vyjmeme, prošpikujeme a na tuku a na zelenině z marinády pečeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na toto jídlo můžeme použít vepřové, ale i skopové maso. 1/2 kg masa umeleme, ustrouháme tři syrové brambory, jednu v mléce rozmočenou housku, jedno vejce, osolíme, opepříme a spojíme v hmotu. Je-li příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhanky. Pak z hmoty tvoříme malé šišky (aby se nám nelepila na dlaň, navlhčíme ruku bílým vínem), které hustě obalíme v sekané petrželce. Šišky urovnáme na pekáč se zpěněnou cibulkou, poklademe plátky rajčat, podle potřeby podlijeme a zapečeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřovou svíčkovou nakrájíme na kostky a střídavě napícháme na jehlu se slaninou, hříbky a cibulí, vše v plátcích. Osolené a opepřené opečeme na oleji, do kterého přidáme několik na hrubo rozdrcených zrnek jalovce. Jako přílohu podáváme černý chléb. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 1 lžíce másla, 50g libové vařené šunky, 2 lžíce zeleného hrášku z konzervy, hladká mouka, strouhanka, 3 vejce, tuk na smažení, 1 citrón, 4 rajská jablíčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky odblaníme, siln8 naklepáme a osolíme. Ve větším díle másla opečeme kostičky šunky, přidáme hrášek, vejce, která necháme na směsi srazit. Náplň naneseme na řízky, které potom v prostředku přeložíme a propíchneme párátky. Plněné řízky obalíme v trojobalu, usmažíme, pokapeme zbytkem m ..
INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, česnek, sůl, 4 plátky vařené šunky, 4 plátky sýra, několik lístků bazalky nebo rozmarýnu, trochu mouky, 2 vejce, 4 lžíce strouhaného sýra, sladká paprika, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Silnější řízky nařízneme po délce tak, aby se vytvořila kapsa. Slabě je naklepáme a vložíme do nich v soli rozetřený česnek, plátek šunky, plátek sýra, posolíme je a okořeníme bazalkou nebo rozmarýnem. Nakonec sklepeme okraje, čímž je uzavřeme. Řízky obalíme v těstíčku z vajec, mouky, strou ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou svíčkovou zbavíme tuku, nakrájíme na silnější plátky, opepříme a střídavě napíchneme na jehlu s uzeným bůčkem a cibulí. Takto připravené maso naložíme do oleje s nastrouhanou cibulí, tymiánem a bobkovým listem asi na 8 hodin. Olej s přísadami potom nalijeme na pánev a panenskou opečeme na něm po obou stranách do červena. Vhodná příloha je obyčejný černý chléb.Panenskou na rožni z vepřové svíčkové, hříbků a slaniny nenakládáme. Hodí se k ní všechny zeleninové saláty. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA