CITRON NEJEN DO ČAJE.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DOBRÁ RADA / DOBRÁ RADA KUCHYNĚ / 




Nahnilý citron: nevyhazujeme jej, výborně se jím čistí měděné nádobí. Silně posypaný solí čistí smaltované vany a podobně. Vanu je ovšem potřeba dobře opláchnout teplými mydlinkami a vodou.

Strouhaný křen: když jej pokape lžičkou citronové šťávy, zachová si pěknou bílou barvu. Do vody, ve které vaříme rýži nebo žampiony, přidáme pár kapek citronové šťávy; rýže zůstane bílá a žampiony neztmavnou.

Šťavnaté drůbeží maso: aby zůstalo šťavnaté, potřeme je předpečením citronovou šťávou. Posolíme jej až před koncem pečení.

Čerstvé maso: chráníme je před mouchami tím, že je potřeme citronem. Maso pak také déle vzdoruje zkáze. Citron nemá vliv na jeho chuť a jim potřené maso je křehčí.

Citronová šťáva smíchaná se solí: zbavuje železo rzi. Proto zrezivělé předměty ošetříme tímto způsobem, pak je do sucha hadříkem vytřeme a posléze mírně potřeme olejem.

Kůra vymačkaného citronu: poslouží při čištění keramických obkladaček, popřípadě zdí natřených olejovou barvou. Plocha se tře vnitřní stranou kůry, nechá se chvíli působit a pak se vyleští.

Lesk na kožené obuvi: obnovíme pomocí citronové šťávy tak, že šťávu naneseme na obuv, necháme zaschnout a potom dobře přeleštíme. Proceduru však nesmíme často opakovat, abychom nepoškodili povrch obuvi.



CITRON NEJEN DO ČAJE. CITRON NEJEN DO ČAJE.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1394 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz