Housková nádivka: 3 nepříliš čerstvé žemle, šálek teplého mléka, 50 g slaniny, několik oloupaných a na nudličky nakrájených mandlí, 50 g šunkového salámu nebo šunky, l lžíce másla, 3 vejce, špetka muškátu, petrželka, sůl.
Žemle nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme nasáknout. Pak je vymačkáme, přidáme slaninu a salám nakrájený na nudličky, mandle, lžíci rozehřátého másla a vejce. Dochutíme muškátem a petrželkou a mírně osolíme. Pokud je nádivka řídká, přidáme trochu strouhané housky.
Nádivka z drůbků: l játra, žaludek a srdíčko z krůty, l cibule, 2 lžíce másla, 2 housky, 2 vejce, sůl, pepř, mléko, petrželka Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené drůbky, opečeme je, podlijeme trochou vody a dusíme. V mléce namočíme na kostičky nakrájené housky, přebytečné mléko vymačkáme a housky.
Masová nádivka: 300 g mletého masa (nejlépe vepřového), l konzerv: drůbeží paštiky, l cibule, 100 g slaniny, 2 vejce, strouhaná houska na zahuštění, sůl, pepř.
Na rozkrájené cibuli osmažíme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme mleté maso a paštiku, osolíme, okořeníme a osmahneme. Přidáme vejce, strouhanku a připravíme směs asi jako na sekanou. Nádivku vložíme do krůty, zašijeme a pečeme.
Nádivka z kaštanů: 500 g jedlých kaštanů, l krůtí játra, 2 lžíce másla, l lžíce oloupaných a na nudličky nakrájených mandlí, sůl, pepř, petrželka, špetka muškátového oříšku, špetka kari koření.
Kaštany zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Pak je slijeme, oloupeme a vnitřky umeleme. Pokud jsou moc husté, přidáme k nim trochu bujónu. Okořeníme, osolíme, přidáme drobně nakrájená játra a mandle, polijeme rozehřátým máslem, dobře promícháme a nádivkou naplníme krůtu. Pokud
je nádivka příliš řídká, zahustíme ji strouhanou houskou.
Mandlová nádivka: 200 g másla, 50 g oloupaných mandlí, 250 g strouhané žemle, l dl smetany, špetka mletého muškátového květu, trochu citrónové kůry, 15 g cukru, 3 vejce, sůl.
Máslo se žloutky a solí utřeme do pěny, ochutíme citrónovou kůrou a osladíme. Pak přidáme drobné kostičky žemle zvlhčené smetanou. Přisypeme strouhané mandle a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Nádivka kari: 500 g libového vepřového masa, 50 g slaniny, játra a srdce z krůty, l jádro z meruňky, 2 vejce, l žloutek, šálek strouhanky, l cibule, 3 lžíce smetany, kari koření, pepř, sůl.
Kostičky slaniny dáme rozškvařit a mezitím na masovém strojku umeleme vepřové maso, srdce a játra, jádro meruňky a oloupanou cibuli. Pak přidáme slaninu, 3 žloutky a strouhanku. Osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Přilijeme smetanu, promícháme a nakonec lehce vmícháme dobře ušlehaný sníh.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 3,00 | Hodnotilo: 1356 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA