KRŮTA S NÁDIVKOU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Postup při pečení stejný jako v předcházejícím předpise. Krůtu před pečením však naplníme nádivkou, a to buď do kůže nad prsíčky, nebo do břišní dutiny. Kůži sešijeme nití nebo zajistíme jehlami, aby při pečení nádivka nevytékala.

Housková nádivka: 3 nepříliš čerstvé žemle, šálek teplého mléka, 50 g slaniny, několik oloupaných a na nudličky nakrájených mandlí, 50 g šunkového salámu nebo šunky, l lžíce másla, 3 vejce, špetka muškátu, petrželka, sůl.
Žemle nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme nasáknout. Pak je vymačkáme, přidáme slaninu a salám nakrájený na nudličky, mandle, lžíci rozehřátého másla a vejce. Dochutíme muškátem a petrželkou a mírně osolíme. Pokud je nádivka řídká, přidáme trochu strouhané housky.

Nádivka z drůbků: l játra, žaludek a srdíčko z krůty, l cibule, 2 lžíce másla, 2 housky, 2 vejce, sůl, pepř, mléko, petrželka Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené drůbky, opečeme je, podlijeme trochou vody a dusíme. V mléce namočíme na kostičky nakrájené housky, přebytečné mléko vymačkáme a housky.

Masová nádivka: 300 g mletého masa (nejlépe vepřového), l konzerv: drůbeží paštiky, l cibule, 100 g slaniny, 2 vejce, strouhaná houska na zahuštění, sůl, pepř.
Na rozkrájené cibuli osmažíme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme mleté maso a paštiku, osolíme, okořeníme a osmahneme. Přidáme vejce, strouhanku a připravíme směs asi jako na sekanou. Nádivku vložíme do krůty, zašijeme a pečeme.

Nádivka z kaštanů: 500 g jedlých kaštanů, l krůtí játra, 2 lžíce másla, l lžíce oloupaných a na nudličky nakrájených mandlí, sůl, pepř, petrželka, špetka muškátového oříšku, špetka kari koření.
Kaštany zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Pak je slijeme, oloupeme a vnitřky umeleme. Pokud jsou moc husté, přidáme k nim trochu bujónu. Okořeníme, osolíme, přidáme drobně nakrájená játra a mandle, polijeme rozehřátým máslem, dobře promícháme a nádivkou naplníme krůtu. Pokud
je nádivka příliš řídká, zahustíme ji strouhanou houskou.

Mandlová nádivka: 200 g másla, 50 g oloupaných mandlí, 250 g strouhané žemle, l dl smetany, špetka mletého muškátového květu, trochu citrónové kůry, 15 g cukru, 3 vejce, sůl.
Máslo se žloutky a solí utřeme do pěny, ochutíme citrónovou kůrou a osladíme. Pak přidáme drobné kostičky žemle zvlhčené smetanou. Přisypeme strouhané mandle a nakonec vmícháme sníh z bílků.

Nádivka kari: 500 g libového vepřového masa, 50 g slaniny, játra a srdce z krůty, l jádro z meruňky, 2 vejce, l žloutek, šálek strouhanky, l cibule, 3 lžíce smetany, kari koření, pepř, sůl.
Kostičky slaniny dáme rozškvařit a mezitím na masovém strojku umeleme vepřové maso, srdce a játra, jádro meruňky a oloupanou cibuli. Pak přidáme slaninu, 3 žloutky a strouhanku. Osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Přilijeme smetanu, promícháme a nakonec lehce vmícháme dobře ušlehaný sníh.



KRŮTA S NÁDIVKOU. KRŮTA S NÁDIVKOU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1356 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz