POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory si uvaříme den předem (nebo alespoň 6 hodin před vlastní přípravou). Necháme je vystydnout ve slupce. Tu pak odstraníme až před vlastní výrobou knedlíků. A teď už k vaření. Oloupeme a umeleme brambory ve strojku, nebo je nastrouháme na jemném struhadle. Na vále, který poprášíme lehce hrubou moukou, zasypeme nastrouhané brambory moukou a krupicí. Ve středu hromádky vymáčkneme malý důlek, do něhož rozklepneme obé vajíčka a přilijeme polévkovou lžíci octa (ocet má vliv na křehkost těsta a odstraňuje nežádoucí příchuť dlouho skladovaných brambor hlavně zjara). Nyní, nejlépe širokým nožem, do vajíček s octem postupně přimícháváme nastrouhané brambory s moukou a krupici. Za chvíli bude těsto nožem těžko zpracovatelné, proto si pomůžeme pomoučenýma rukama. Vypracujeme pevné těsto a dáváme pozor, aby v něm nebyly mezery nebo rýhy. Z těsta vyválíme několik šišek o průměru 6 cm. Šišky neděláme příliš dlouhé (stačí tak 15 cm), protože by se při vyjímání z hrnce lámaly. Do čtyřlitrového hrnce dáme vařit vodu, do níž jsme přidali jednu polévkovou lžíci soli. Připravené knedlíky ihned zavařujeme do vroucí vody, protože bramborové těsto delším stáním řídne. Nezapomeneme knedlíky během vaření promíchat, aby se nepřilepovaly na dno hrnce.Vaříme 20 minut. Hotové knedlíky opatrně vyndáváme podlouhlým drátěným naběrákem. Pokud jej nemáme ve výbavě, vyjmeme hotový knedlík mezi dvěma menšími talířky. Šišky knedlíků hned po vyjmutí z vařící vody propíchneme na několika místech vidličkou, aby z nich vyšla pára a nesrazily se. Teprve pak nakrájíme bílou nití nebo tenkým ostrým nožem knedlík na plátky.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1346 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA