I.Univerzální paštikové koření: 40g bílého pepře, 20g sladké mleté papriky, 20g zázvoru, 20g nového koření, 10g majoránky, 20g muškátového oříšku, 10g muškátového květu. Koření dvakrát až třikrát jemně umeleme, popřípadě ještě ve hmoždíři utlučeme přes jemné sítko prosejeme. Koření, které nespotřebujeme, uchováváme v uzavřené nádobě. Časem ztrácí na kvalitě. Tato směs koření se může používat k přípravě drůbežích, zvěřinových, vepřových i játrových paštik.
II. Paštikové koření ostřejší chuti: 50g mletého bílého pepře, 13g zázvoru, 15g nového koření, 10g muškátového oříšku, 10g mleté skořice.
III. Paštikové koření výrazné vůně po hřebíčku: 30g černého pepře, 25g hřebíčku, 4g muškátového oříšku,20g muškátového květu, 10g tymiánu. Toto koření je vhodné zejména pro bí1ou paštiku.
IV.Paštikové koření s novým kořením: 30g nového koření, 50g černého pepře, 10g skořice, 15g zázvoru,10 g muškátového květu, 10g bobkového listu, 5g koriandru. Toto koření je velmi aromatické chuti po novém koření. Je vhodné zejména pro zvěřinové paštiky s přidáním dobrého koňaku do paštikové směsi při míchání.Technologie přípravy.U všech druhů paštikového koření je technologický postup v zásadě stejný jako je uveden v případě směsi č. I. Nejvhodnější je použití mleté koření již průmyslově zpracované a ještě rozmělnit v hmoždíři a přes jemné sítko prosát. Použití paštikového koření co do množství usměrníme při dochucování jednotlivých paštik.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1428 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA