INGREDIENCE: 1000g telecí kýty či plecka, 50g slaniny, 10g másla, 1 malá cibule, 1/8 l bílého vína, 10g másla, 10g hladké mouky, 10g cukru, 1/2 pomeranče nebo 1 citrón, bujón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso zbavíme kostí, naklepáme, osolíme, zavineme a prošpikujeme. Opečeme je prudce na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a nejprve je dusíme bez tekutiny, teprve později přiléváme silný hovězí vývar. Hotové maso vyjmeme, dáme do teplé trouby a připravíme si z másla a mouky světlou jíšku, kterou zředíme bujónem, zalijeme vínem a společně se šťávou z pečeně rozmícháme. Na pánvičce zapražíme cukr, rozmícháme jej trochou vody a rovněž přidáme do omáčky. Tu potom ochutíme nastrouhanou kůrou pomeranče či citrónu, provaříme a potom zjemníme pomerančovou či citrónovou šťávou. Jako přílohu podáváme malé vařené brambory s petrželkou.