VEPŘENKY NA ROŠTU SE STDENOU KŘENOVOU OMÁČKOU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MASO VEPŘOVÉ / VEPŘOVÉ PLECKO / 




INGREDIENCE: 500 g mletého vepřového masa (plec a bůček), 1-2 žemle, 1 dl mléka, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl, špetka kmínu, olej na pomaštění roštu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, okořeníme rozemletým kmínem a paprikou a smícháme s žemlemi, namočenými v mléce a dobře vymačkanými. Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a smícháme s okořeněnou směsí. Dobře promícháme.Je-li příliš tuhá, přidáme trochu vody. Řídkou směs doplníme strouhankou. Pak z ní připravíme 8-10 plochých karbanátků a opékáme je po obou stranách na olejem pomaštěném grilovacím roštu. Po opečení je pokapeme křenovou omáčkou (příprava viz níže).
Studená křenová omáčka: l00 g majolky, 60 g křenu, 4 lžíce smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička cukru, sůl. Majolku zředíme smetanou, citrónovou šťávou, ochutíme cukrem a mírně osolíme. Křen nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme do majolky. Podáváme ke grilovanému masu, rybám nebo jako zálivku na zeleninové saláty.



VEPŘENKY NA ROŠTU SE STDENOU KŘENOVOU OMÁČKOU. VEPŘENKY NA ROŠTU SE STDENOU KŘENOVOU OMÁČKOU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1309 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz