INGREDEINCE: Na těsto – 4 vejce, 75g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 125g polohrubé mouky, na špičku nože prášku do pečiva.
Na náplň – 9g bílé želatiny (asi6 plátků), 1 broskvový kompot (850 ml), 200g bílého jogurtu, 1 lžíce cukru, 200ml smetany ke šlehání, 50g strouhaných mandlí, 3 lžíce mouč. cukru, 1 bílek, zelenou potravinářskou barvu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků připravíme tuhý sníh. Zašleháme do něj mouč. cukr i vanilkový. Potom vmícháme žloutky a prosijeme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vyšší plech, který jsme vyložily pečícím papírem. V předehřáté troubě upečeme do růžova. Papír opatrně odstraníme a ještě teplý piškot pocukrujeme a zavineme do utěrky. Mezitím namočíme želatinu do studené vody. Potom ji rozpustíme v horké šťávě. Broskve scedíme a šťávu zachytíme. Z tvrdších půlek vykrojíme 7 velikonočních figurek, například kuřátek a zajíčků. Asi 200g broskví rozkrájíme na menší kostičky. Zbylé ovoce a odkrojky rozmixujeme se 2 lžícemi kompotové šťávy. Do pyré zamícháme bílý jogurt, cukr a rozpuštěnou želatinu. Směs ponecháme několik minut v chladnu, dokud nezačne houstnout. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu a pokrájené broskve. Prochladlý piškot opatrně rozvineme. Naneseme na něj šlehačkovou hmotu kterou uhladíme stěrkou. Za pomoci utěrky piškot opět z delší strany stočíme do rolády. Odložíme ji do chladničky, aby náplň dobře zatuhla. Z jemně ustrouhaných mandlí, mouč. cukru a bílků pak uhněteme hladkou hmotu. Obarvíme ji na zeleno. Pomocí lisu na česnek vyrobíme tenké nudličky, kterými ozdobíme roládu, a ještě ozdobíme ovocnými zvířátky.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 3,00 | Hodnotilo: 1352 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA