HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVOU RÝŽÍ

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / POLÉVKY / POLÉVKA HOVĚZÍ / 




INGREDIENCE: 1 1/2 l hovězího vývaru z masa a zeleniny (nebo z masoxu a zeleniny), 1/2 sáčku zmrazené zeleniny na polévku.
Játrová rýže: 200 g jater, 1 vejce, 1 malá cibulka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla nebo oleje, špetka soli, špetka pepře, 1 stroužek rozdrceného česneku, několik snítek jemně nasekané petrželky (nebo trochu sušené), podle chuti špetka majoránky, strouhanka na zahuštění.

POSTUP PŘÍPRAVY: Játra umeleme nebo umixujeme, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibulku, mouku, změklé máslo, sůl, koření, petrželku a česnek, vše promícháme (nebo společně umixujeme} a zahustíme strouhankou. Necháme chvíli odpočinout a pak řidší hmotu nabíráme lžičkou a zaváříme do vařící polévky, případně stěrkou lisujeme přes haluškové síto játrovou rýži. Vaříme asi 5-10 minut. Polévku podáváme s uvařenou zeleninou, játrovými knedlíčky a s nadrobno nakrájenou petrželkou.



HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVOU RÝŽÍ HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVOU RÝŽÍ



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1354 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz