POSTUP PŘÍPRAVY:1. Asi 700 g telecího masa z kýty se nakrájí na větší řízky, které se osolí a rozklepou. Plní se nádivkou: 70 g másla se utře s přiměřeným množstvím sardelové pasty. Přidají se k tomu 2 v mléce máčené, vymačkané housky, 1 vejce, vše se dobře promíchá. Pomazané řízky se sbalí, ováží nití nebo sepnou jehlami a na troše omastku se po všech stranách opekou. Mezi tím se zapění na másle drobně krájená cibule, zaleje se lžící polévky a ptáčci se dusí do měkka. Mastnota na pánvici, v níž se opékaly, zaleje se vodou a použije k polévání. Měkké maso se vyndá, šťáva se zapráší moukou a nechá povařit. Ptáčci se zbaví nití, polejí na míse šťávou a podávají s rýží a kompotem.
2. S HŘÍBKY
POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené a naklepané řízky, rozložené na vále, pokapou se po jedné straně rozpuštěným máslem. Z vařeného uzeného masa useká se odkrojený tuku, rozškvaří, sekané hříbky se k tomu přidají, dle potřeby přisolí a nechají vysmáhnout. Libové uzené maso se useká, na řízky rozdělí a pokračuje se jako u předešlých.
3. NA ZELENINĚ
POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 6 větších řízků, osolených a rozklepaných, se naplní nádivkou: Ze 100 g šunky nebo uzeného masa, 1 na kostečky nakrájené a mlékem navlhčené žemle, 3 na másle umíchaných vajec, 1 vejce syrového, sekané zelené petrželky a dle potřeb soli. Vše se promíchá a jel-li třeba, zahustí ještě strouhanou houskou. Sbalené řízky se dusí na másle s nakrájenou cibulkou a kořenovou zeleninou. Mezi dušením pokapou se citronovou šťávou, podlévají, měkké vyndají, šťáva zapráší a povaří. Kromě rýže se k nim hodí též brambory.
4. FRANKFURTSKÉ
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso osolené a rozklepané na řízky se potřou sardelovým máslem, posypou strouhanou houskou, sekanými na tvrdo vařenými vejci a pokladou nudličkami kyselé okurky. Na každý se položí půl párku, řízky se sbalí, ováží nebo sepnou jehlami a dají na rozpálený omastek opéci po všech stranách. Když šťáva vysmáhne, podlejí se a dusí do měkka. Šťáva se nezaprašuje a musí být dosti tuku, aby byla zabarvená jako na telecí pečeni. Podávají se s brambory nebo bramborovým salátem.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1334 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA