HŘÍBKOVÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: 4 hříbky střední velikosti se nadrobno rozkrájejí, v kastrole na kousku másla osolené se s trochou sekané petrželky dusí asi 10 min. Nechají se vychladnou, poté se přidají 2 žloutky, 3 lžíce strouhané housky, špetka pepře a solí se dle potřeby. Ke konci se do všeho zamíchá ze 3 bílků tuhý sníh, do dobře vymazané, houskou vysypané pánve se svitek vlije a rychle se peče.
JÁTROVÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: 50 g másla utře se s 2 žloutky, přidá se 150 g umletých jater, 1 máčená vymačkaná žemle, sůl, pepř, dobře promíchá a nakonec lehce vmíchá ze 3 bílků sníh a 3 lžíce strouhané housky. Forma se vymaže máslem, vysype houskou, těsto se vlije do ní a pomalu v troubě peče. Vychladlý krájí se na kostičky a podává k polévce.
MOUČNÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: 40 g másla se utře se 2 žloutky, solí a přidají za stálého tření 3 lžíce mléka, 60 g mouky a naposled ze 2 bílků sníh. Peče se v troubě.
ŠPENÁTOVÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: Dělá se jak předešlý, jen se přidají 3 lžíce vařeného, jemně sekaného špenátu. MOZEČKOVÝ SVITEK POSTUP PŘÍPRAVY: Utře se 40 g másla se2 žloutky, přidá se k tomu polovina očištěného a jemně usekaného telecího mozečku. Z bílků se udělá tuhý sníh a zvolna se s 3 lžícemi strouhané housky do toho vmíchá. Těsto se dá do vymaštěné a houskou vysypané pánve upéci. Vychladlý svitek krájí se na šikmé kostky.
ZELENINOVÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: Asi ¼ kapusty nebo ½ malé růže karfiolu se uvaří ve slané vodě, která se může přidat do polévky. Zelenina se jemně useká, 40 g omastku se utřou s 2 žloutky, přidá se usekaná zelenina, sůl, pepř, asi 3 lžíce strouhané housky, podle potřeby 3 lžíce mléka a ze 3 bílků sníh. Těsto se dá do vymaštěné a houskou vysypané pánve upéci.
LEVNÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 2 bílků se ušlehá tuhý sníh, do něj zamíchá lehce 1 žloutek, osolí se a pak zašlehají asi 3 lžíce mouky. Vlije se na rozpálený omastek na pánvičku a do růžova upeče.
BÍLKOVÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: Kousek másla, sádla nebo umělého tuku asi jako vlašský ořech se utře se solí, polévkovou lžící mléka a lžičkou mouky. Když je všedobře utřeno, přidá se z 1 bílků sníh a ještě lžička mouky, lehce promíchá a na malé pánvičce upeče. Stačí pro 2 osoby.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1350 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA