JAM MERUŇKOVÝ NEBO MIRABELKOVÝ (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé, šťavnaté meruňky s plným obsahem cukru se vypeckují a rozkrájejí na větší kousky. Má-li být jam zvlášť jemný, oloupají se předem tence nožem a je-li meruněk hodně, uvaří se ze slupek rosol. Na 1 kg odváženého ovoce 450-600 g cukru, ovoce se posype, promíchá s cukrem a nechá přes noc ve studenu. Poté se vše dobře promíchá, nechá případně na kraji plotny rozpustit cukr a v jiném kastrole se po dávkách vaří. Mirabelky se pouze vypeckují a vaří celé.



JAM MERUŇKOVÝ NEBO MIRABELKOVÝ (Recept z třicátých let minulého století) JAM MERUŇKOVÝ NEBO MIRABELKOVÝ (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1416 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz