JEŘABINOVÁ KLEVELA.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: l kg očištěných jeřabin z červeného sladkoplodého jeřábu, 500 g cukru, sklenka třešňovice nebo meruňkovice.

POSTUP PŘÍPRAVY: Červené jeřabiny přešlé prvním mrazíkem otrháme ze stopiček, vadné nebo nekvalitní plody vyhodíme, jeřabiny ponoříme do teplé vody, pak je pod tekoucí vodou opláchneme a vsypeme do kastrole. Podlijeme malou sběračkou vody a pomalu, na mírném ohni dusíme, až změknou. Stále mícháme a postupně přidáváme cukr. Vaříme tak dlouho, až se odpaří větší množství tekutiny. Vmícháme alkohol a pak klevelu - řidší marmeládu - za horka naplníme do menších skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.



JEŘABINOVÁ KLEVELA. JEŘABINOVÁ KLEVELA.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1365 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz