INGREDIENCE: 750g vepřové kýty sůl, 50g hl. mouky, 2 vejce, 75g strouhanky, 75g strouhaného kokosu, 150g oleje.
Ovocná příloha: 3 lžíce oleje, 1 a 1 lžíce moučkového cukru, 5 cl vody, 300g banánů, 200g mandarinek, 2 ks kiwi, špetka kari koření, 5 cl koňaku (třešňovice, curacaa) - na pánvi na teplém oleji necháme zkaramelizovat moučkový cukr, zalijeme opatrné troškou vody promícháme vložíme na silnější kolečka nakrájené banány, dílky mandarinek, na kostky nakrájená kiwi, špetku kari koření, krátce podusíme a dochutíme destilátem nebo likérem.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaným vejcích a ve směsi strouhanky s kokosem. Smažíme na horkém oleji po obou stranách. Na talíři obložíme řízek ovocnou přílohou.
INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, sůl, pepř, 10 g cibule, 10 g oleje, 20 g kořenové zeleniny, 10 g cibule, 10 g rajčatového protlaku, celý pepř, bobkový list, 1 skleničky bílého vína, petrželka nebo kopr.
POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Tvoříme malé kuličky, které zprudka opečeme na oleji. Pak k nim přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a rajčatový protlak. Zalijeme vínem, podle potřeby netučným vývarem z kostí nebo vodou a dusíme asi 15 minut. Koření vyjmeme a hotové maso sypeme sekanou petrželkou nebo koprem.
ODBORNÉ KNIHY | BATERIE NABÍJEČKY
KNIHY LITERATURA A KALENDÁŘE
INGREDIENCE: 500 hovězího masa, 1 paprika, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, špetka čili koření, 1/2 l rajčatové šťávy, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso v celku dáme do hrnce a zalijeme rajčatovou šťávou. Osolíme, opepříme a doměkka uvaříme. Mezitím pokrájíme na úzké proužky papriku, kterou před koncem varu přidáme k masu, stejně jako fazole, čili koření a trochu soli. Vaříme nezakryté, aby se tekutina téměř odpařila. Pak měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostky a podáváme s fazolemi.
INGREDIENCE: 800 g vepřové pečeně, 80 g žampiónů, 180 g cibule, 120 g másla, 1 vejce, pepř, sůl, petrželka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřové pečeně odsekneme kotlety, které středem prořízneme. Polovinu nadrobno nakrájené cibule slabě osmahneme, přidáme nakrájené žampióny, které osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou petrželkou a vše spojíme rozšlehaným vejcem. Touto směsí plníme kotlety, spíchneme párátkem a po obou stranách do zlatova opékáme. Podléváme vlastní vypečenou šťávou. Před podáváním párátko vyjmeme. Podáváme se smaženými hranolky.
INGREDIENCE: 300 g vepřových jater, 1/2 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 1/2 lžíce oleje, 50 g špenátu nebo zelí, 1.5 stroužku česneku, 25 g máčeného Jidášova ucha.
Záliv: 1,5 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce vývaru, 1/4 lžičky wei-su, 1/2 špetky moučkového cukru, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Opraná vepřová játra nakrájíme na plátky, mírně osolíme a obalíme v máčeném škrobu. Plátky orestujeme v malé dávce rozpáleného oleje. Asi po minutě přidáme očistění a oprané listy špenátu, které lze nahradit i spařeným hlávkovým zelím. Za stálého míchání na prudkém ohni přidáme tenké plátky česneku a krájené máčené černé houby. Zalijeme připraveným zálivem a restujeme až do malého množství šťávy, která se má oddělovat od tuku.
INGREDIENCE: Drcený pepř, sůl, jarní cibulku, losos, olej, rýžové víno, lehkou sojovou omáčku,n omáčka z černých sojových bobů.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na ohřátý talířek dáme lososa, trochu osolíme a opepříme, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme trošku rýžového vína a zlehka potřeme omáčkou z černých bobů. Dáme do čínského pařáčku, přikryjeme a vložíme do woku, kde jsme dali trochu vody a přivedli do varu. Podle tloušťky lososa necháme v páře asi 5-8 minut, v případě větších kousků je nutno lososa připravovat i přes 10 minut Mezitím si nakrájíme cibulku, kterou potom nasypeme na hotového lososa. Nakonec rozpálíme na pánvi trošku olej dokud nezačne kouřit a přelijeme lososa.
INGREDIENCE: 600 g kuřecího masa., 4 vejce, 1 lžička polévkového koření, 5 lžiček škrobové moučky, 4 lžičky oleje, sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, curry, 4 menší cibule.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na velmi drobné kostičky, přidáme vejce, polévkové koření, škrobovou moučku, olej, pepř, sůl, sladkou a pálivou papriku, curry a cibuli nakrájenou na drobné kousky. Řádně promícháme, vytvoříme placičky a smažíme na oleji.
INGREDIENCE: 750 g hovězího masa na pečení, 3 lžíce oleje, 300g cibule, 3 stroužky česneku, šálek vývaru, 2 bobkové listy, 3 šálky piva, 1 lžička cukru, trochu Solamylu, tymián, petrželka, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky a v oleji je ze všech stran zprudka osmahneme. Odstavíme a na oleji v druhé pánvi opečeme dočervena jemně pokrájenou cibuli, kterou opepříme, osolíme a okořeníme utřeným česnekem. Polovinu dávky masa okořeníme tymiánem, bobkovým listem a s několika snítkami petrželky vložíme do ohnivzdorné misky, osolíme, opeříme a pokryjeme půlkou dávky připravené cibule. Pak srovnáme další vrstvu masa a cibule. Podlijeme teplým vývarem a dolijeme pivem tak, aby maso bylo ponořeno. Přidáme trochu zkaramelizovaného cukru, povaříme a pak velice pomalu pečeme pod poklicí v troubě. Měkké maso vyjmeme, šťávu scedíme, zahustíme troškou Solamylu a povaříme
INGREDIENCE: 250g vepřové kýty, 250g vepřové pečeně, 250g hovězí svíčkové, sůl, chilli, 50g hořčice, 50g oleje, 50g slaniny, 50g šunky, 30g rajčatového protlaku, 5 cl červeného vína.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z veškerého masa nakrájíme malé medailonky, mírné je naklepeme, osolíme, poprášíme troškou čili, potřeme hořčicí a opečeme po obou stranách na horkém oleji. Měkké vyjmeme, do výpeku přidáme na nudličky krájenou slaninu a šunku. orestujeme, přidáme rajčatový protlak, červené víno a povaříme. Masové medailonky přelijeme šťávou. Příloha: hranolky, krokety.
POSTUP PŘÍPRAVY: Koupíme černé mušle – počítejme, že z 1 kg vyjdou asi 3 porce. Mytí je velmi pracné a zdlouhavé. Výsledek je však skvělý. Umyjeme je ve dřezu, alespoň ve třech vodách, pak vezmeme malý kartáček, a každou mušli musíme vydrhnout a pak vytrhnout chlupatý provázek z prostředku, kterým byla přirostlá k trsu. Potom mušle znovu vymyjeme v další čisté vodě ve dřezu a necháme okapat. Ve velikém širokém kastrolu na olivovém oleji osmahneme pár nakrájených stroužků česneku, nasypeme všechny mušle, přidáme půl lžíce soli, nakrájený petržel, zakryjeme poklicí. Necháme asi 5 min. vařit, otevřeme, velkou lžící zamícháme tak, aby se mušle ze spodu dostaly nahoru, znovu zakryjeme a necháme vařit další 4 min, až se všechny mušle otevřou. Dáme do hlubokých talířů vrchovatě mušlí a 2 naběračky jejich šťávy, pro dospělé ji můžeme na talíři připepřit.
SHOP NABÍDKA / FRITOVACÍ HRNCE | TOPINKOVAČE | GRILY, FONDUE, POPCORN | ESPRESSA | PONORNÉ MIXÉRY | MLÝNKY | KRÁJEČE | ODŠŤAVOVAČE | LCD TV | MPx AUDIO |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA