INGREDIENCE: 2 divoké kachny, sůl, 1 lžičky sladké a 1 lžičky pálivé ml. papriky, 4 jablka, 4 celerové řapíky, 150 g slaniny, 100 ml červeného vlna, 1 lžíce másla, 2 broskve, 1 lžíce sušené pomerančové kůry, 100 ml bílého vína, játra ze 2 kachen.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, omyjeme, potřeme solí smíchanou s paprikou, naplníme rozkrájenými oloupanými jablky zbavenými jadřinců a sekanými celerovými řapíky a upečeme na grilu nebo se slaninou v troubě. Hotovou kachnu uschováme v teple. Šťávu z kachny zředíme červeným vínem, přelijeme do hlubší pánve, přidáme máslo, rozpustíme, pak přidáme oloupané a rozmačkané broskve, drobné nakrájenou pomerančovou kůru, bílé víno, ovařená a drobně nakrájená kachní játra, povaříme a necháme zhoustnout. Kachnu rozdělíme na porce, dáme na talíře, polijeme omáčkou a obložíme dušenými jablky a celerovými řapíky z kachny. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo noky.