xkuchtik.cz

 

DRŮBEŽÍ JATRA S HOUBAMI – FRANCIE.

 

INGREDIENCE: 100 g slaniny, 600 g drůbežích jater, 3 cibule, 250 g čerstvých hub, 200 ml sherry nebo podobného vina, 1 lžička maizeny, 2 lžičky Vegety, 250 ml kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, v hluboké pánvi je rozškvaříme, přidáme na kousky nakrájená očištěná drůbeží játra, krátce osmahneme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a znovu osmahneme. Vyjmeme játra, k cibuli přidáme na plátky nakrájené houby, podusíme, přidáme víno smíchané s maizenou, Vegetu a kysanou smetanu a povaříme. Nakonec vrátíme zpátky játra, prohřejeme a podáváme s opečenou vekou nebo smaženými bramborovými hranolky.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz