xkuchtik.cz

 

MHAMMAR – MAROKO.

 

INGREDIENCE: 1,2 kg skopového masa, špetka šafránu, sůl, voda, 200 g másla, 1 hrnek oleje, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžičky zázvoru, 1 lžička drceného kmínu, 2 cibule, 2 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme a rozdělíme na 6 kusů, které potřeme šafránem rozdrceným v soli a rozpuštěném ve vodě. Do hrnce dáme maso, 1 lžíci másla, 2 lžíce oleje, papriku, zázvor, kmín, drobně sekanou cibuli a třený česnek, zalijeme maso do poloviny vodou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, omáčku necháme povařit a zhoustnout. V hluboké pánvi pak rozehřejeme zbytek másla s olejem a vychladlé maso po všech stranách opečeme. Porce masa se podávají polité omáčkou a tukem, ve kterém se maso opékalo. Vhodnou přílohou je rýže.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz