xkuchtik.cz

 

SRNČÍ GULÁŠ CSÁNGÓ (MAĎARSKÁ KUCHYNĚ).

 

INGREDIENCE: 1 kg srnčího plecka, 120g sádla, 200g cibule, 10g česneku, 500g kyselého zelí, 100g rýže, 15g červeně papriky, sůl, špetka kmínu, 1 l kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu nakrájíme na větši kousky. V kastrole na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme papriku, kmín, česnek utřený se solí, zvěřinu a vše trochu osmažíme. Zvěřinu dusíme pod pokličkou při občasném podlévání vodou (podléváme jen tolik, aby se nepřipálila) asi 1 1 hod. Pak k ni přidáme pokrájené kysané zelí, popřípadě i několik zelených paprikových lusků pokrájených na nudličky, a přilijeme tolik vody, aby byl cely obsah kastrolu dobře zakrytý, a dusíme do poloměkka. Pak přidáme opranou rýži a vše dodusíme doměkka. Nakonec přilijeme do guláše kyselou smetanu, povaříme a hned podáváme.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz