xkuchtik.cz

 

SRNČÍ RAGÚ.

 

INGREDIENCE: Odřezky zvěřiny, 100g mouky, 150g omastku, koření (1 bobkový list, 5 zrn pepře, 3 zrna hřebičku), citrónová kůra, 2 cibule, 2 kyselé okurky, lžíce octa, 1/8 l červeného vína, 2 kostky cukru, 1 l vody, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odřezky zvěřiny pokrájíme na úhledné kousky, obalíme moukou a v rozpáleném omastku opečeme do světlehněda. Potom je podlijeme vařící slanou vodou a dusíme pod pokličkou. Do kousku tenkého vypraného plátna dáme trochu zrnek pepře, hřebíčku, bobkový list, citrónovou kůru: pytlík zavážeme a položíme ke zvěřině. Přidáme sekané cibule, kyselé, na plátky nakrájené okurky a ocet. Před podáváním přimícháme 2 lžíce husté, dobře vyvařené hnědé omáčky, skleničku červeného vína, cukr a omáčku hustě svaříme. Pytlíček s kořením vytáhneme, podle chuti dosolíme a podáváme.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz