INGREDIENCE: 1 kg mufloní kýty, sůl, lžíce hořčice, 2 vajíčka na osmažení, 20g másla, 100g čerstvých hub, 2 okurky, 1 párek nebo čabajská klobása, 100g másla, 3 lžíce vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Odležené maso z kýty upravíme na větší placku, kterou naklepeme, osolíme a necháme chvilku odležet. Nejprve placku potřeme hořčicí. Mezitím na másle usmažíme houby s vejci a rozestřeme na placku. Do prostřed dáme párek nebo čabajskou klobásu a rozkrájené okurky. Zvěřinu přes to zavineme, obvážeme nití, potřeme máslem a dáme péči. Podle potřeby podléváme. Když je zvěřina měkká, vyndáme ji, šťávu zahustíme moukou a přidáme červené vino. Zvěřinu rozkrájíme, dáme do šťávy ještě chvilku ohřát, pak rychle upravíme na mísu a podáváme. Příloha: brambory se salátem nebo kompotem.