POSTUP PŘÍRAVY: Pevné houby, které při dušení nepouštějí příliš slizu, nakrájíme, osolíme a udusíme, až všechna šťáva vysmahne. Ke konci musíme bedlivě míchat, aby se houby nepřipalovaly. Pak je na masovém strojku umeleme. Používáme-li hub větších a slizkých, pak je raději zasyrova jemně usekáme jen maličko osolíme, dáme na kastrol na omastek dusit a dusíme je tak dlouho, až šťáva vysmahne. K houbám přidáváme strouhanou housku, vejce, podle potřeby sůl, pepř; můžeme přidat trochu smažené cibulky a zelené petrželky nebo česneku. Z masy tvoříme ploché karbanátky, které obalujeme ve strouhané housce (kdo má rád silnější kůrku, obalí je dříve v mouce, pak ve vaječném bílku a ve strouhance) a po obou stranách usmažíme . Máme-li málo hub, můžeme karbanátky nastavit strouhankou uvařenou rýži, kroupami nebo uvařeným strouhaným bramborem.