xkuchtik.cz

 

CONSOMMÉ DE CASA (ŠPANĚLSKÁ KUCHYNĚ).

 

INGREDIENCE: zvěřina z koroptve, králík, zajíc, kosti, sůl, 2 bílky ze syrových vajec, 1 l vody, 3 l vývaru z kosti nebo zeleniny, 50g mrkve, 50g ředkve a 50g pórku, větvička rozmarýny, tymiánu, polovina bobkového listu a něco sušených hub. (Na 2 litry consommé: 4 l vývaru, 1 kg zvěřiny, 150g zeleniny.)

POSTUP PŘÍPRAVY: Hrubě rozemletou zvěřinu dáme do kastrolu, přidáme bílky, zeleninu rozkrájenou na kostičky, studenou vodu a vývar ze zeleniny nebo kostí. Vývar musí být studený, bez kostí. Vše smícháme za studena, necháme odstát 10 minut, až se tekutina zbarví do krvava; dáme na mírný oheň a vaříme asi hodinu na velmi mírném ohni. Potom propasírujeme mokrým ubrouskem; tak dosáhneme asi 2-3 litrů výborného consommé. Jestliže podáváme s víny, přidáváme je do consommé, až když je v nádobě na polévku, nikdy však víno nevaříme s vývarem. Použijeme víno Madeira nebo šery.

 


Vloženo:12. 9. 2002  
http://www.xkuchtik.cz