xkuchtik.cz

 

RYBÍZOVÝ ROSOL.

 

INGREDIENCE: Asi 2 kg červeného a černého rybízu na 2 l šávy, 1,2 kg krystalového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY: Stejné množství červeného a černého rybízu umyjeme. Odstopkujeme a v smaltované nádobě zalijeme vodou tak, aby v ní byl rybíz ponořený. Potom ho vaříme, až pustí šávu. Na hrnec připevníme šátek tak, aby nebyl napnutý a do prohlubně nalijeme uvařený rybíz. Necháme pomalu odkapávat. Šávu slijeme, odměříme a vaříme za stálého sbírání pěny, dokud nezůstane polovina objemu. Přidáme cukr a vaříme, dokud nezrosolovatí. Horký rosol nalijeme
do menších sklenic a po vychladnutí uzavřeme.

 


Vloženo:6. 9. 2002  
http://www.xkuchtik.cz