xkuchtik.cz

 

SPECIALITA PANÍ OCHMELKOVÉ.

 

INGREDIENCE: 1 kg kotlet. Nakládací lak: 5 vajec, 2 lžičky solamylu, lžička ml. pepře, lžička drceného kmínu, lžička v prstech promnutá majoránka, lžička ml. sl. papriky, 3 lžičky ml. pálivé papriky, lžička worcesteru, lžička kečupu, lžička kari, lžička Vegety, lžíce hořčice, lžíce solamylu, 2 lžíce oleje.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách je naklepeme a jemně osolíme. Vejce a všechny ostatní přísady rozmixujeme v mixéru. Plátky masa vložíme do středně velké vyšší misky a zalijeme směsí z mixéru. Důsledně dbáme, aby směs pronikla i do míst mezi plátky. Naložené plátky dáme do druhého dne odležet pod alobalem do ledničky. Smažíme je na rozpáleném oleji po obou stranách, v celku krátce asi 3 minuty na jedné straně. Zbylou nakládací směs vlijeme na pánev a spolu s poslední porcí smažených plátků necháme srazit a přidáváme k masu na talíři. Příloha: hranolky, rýže.

 


Vloženo:30. 8. 2002  
http://www.xkuchtik.cz