INGREDIENCE: 700g brokolice, sůl. Omáčka: 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 2 cibule, petrželka, 1 červená paprika, 1 bobkový list, vývar (z kostky), 150g vařeného masa (vepřové, kuřecí), 150g šunky, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, 1 sklenka červeného vína, ml. pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici rozdělíme na růžičky a podusíme v troše osolené vody. Měkkou slijeme osušíme, rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Hned podáváme.
Příprava omáčky: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmáhneme, přidáme usekanou petrželkou, nakrájené maso a šunku, rajčatový protlak (kečup), víno a krátce povaříme. Omáčku dochutíme pepřem a solí, podle obliby i špetkou cukru. Před podáváním vyjmeme bobkový list.