INGREDIENCE: 500g vepřové svíčkové, sůl, pepř, 1 svazek směsi bylinek, 50g smetanového čerstvého sýra, 1 lžíce strouhanky, 125g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 125 ml bílého vína, 3 lžíce světlé hotové jíšky, špetka cukru, 2 cukety, 1 vejce, 3 lžíce mouky, olej na pečení, bylinky na ozdobu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 200°C. panenku omyjeme, osušíme, podélně vyřízneme kapsu. Vetřeme sůl a pepř. Bylinky nadrobno posekáme, smícháme s čerstvým sýrem a strouhankou a naplníme do panenky. Maso obalíme slaninou a ovážeme nití. Opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Poté pečeme 15-20 minut v troubě. Vyjmeme a nakrájíme na plátky. Výpek rozředíme vínem, trochu povaříme a zahustíme hotovou jíškou. Osolíme, opepříme a přisladíme. Cukety nastrouháme. Smícháme s vejcem a moukou. Na oleji z nich usmažíme placičky. Podáváme je s panenkou a vinnou omáčkou.