INGREDIENCE: 12 lasaňových plátků, sůl, 2 lžíce oleje, 12 plátků mortadely, 400g mozzarelly, 1 sklenice klasické špagetové omáčky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu rozehřejeme na 200°C. Lasaňové plátky vaříme v dostatečném množství osolené vody s olejem asi 6 min. Několikrát je přitom zamícháme, aby se neslepily. Plátky jednotlivě vyjmeme děrovanou naběračkou, osušíme a uložíme vedle sebe na průhlednou fólii. Plátky mortadely přeložíme a naskládáme na lasaně. Mozzarellu necháme okapat, nakrájíme na tenké plátky a rovnoměrně rozdělíme na mortadelu. Lasaňové plátky zavineme a sepneme 2 párátky. Vymažeme nízkou ohnivzdornou formu a uložíme do ní lasaňové závitky. Přelijeme hotovou omáčkou a zapékáme asi 10min. Můžeme ozdobit bylinkami.