INGREDIENCE: 1 kostky droždí, 250g mouky, 150g bílého vína, sůl, 150g olivového oleje, 4 vejce, 100g nastrouhaného sýra, 100g nasekaných vlašských ořechů, po 50g vypeckovaných, hrubě nasekaných zelených a černých oliv.
POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozpustíme ve dvou lžících vlažné vody a spojíme s moukou. Za stálého míchání postupně přilijeme víno a olej. Přikryjeme a necháme 35 mi. Kynout na teplém místě. Do těsta zapracujeme sůl, vejce sýr, ořechy a olivy. Těsto vytvarujeme do bochníku, položíme do vymaštěné formy a přikryté necháme dalších 30min. Troubu předehřejeme na 200°C. Chléb pečeme na střední příčce trouby asi hodinu dozlatova, pak jej ve vypnuté troubě necháme chvíli odpočívat a nakonec ho dáme na kuchyňskou mřížku vychladit.