INGREDINCE: 3 bílky, 210g mouč. cukru.
POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky ušleháme a za stálého šlehání přidáváme po lžících polovinu prosetého cukru. Druhou polovinu do pevného sněhu zlehka vmícháme. Hmotu vložíme do sáčku a na vymaštěný plech stříkáme od středu v těsných kruzích dortíčky o průměru asi 7 cm. Sušíme je v troubě a po vychladnutí skladujeme v plechové krabici, aby nezvlhly. Těsně před podáváním je plníme lehkým krémem a u stolu zdobíme šlehanou smetanou.
Krém: Máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Do dobře utřeného krému vmícháme jednu lžíci vroucí vody za druhou (vodu přivedeme do varu, odstavíme a použijeme). Po každé lžíci vody krém dobře zamícháme. Nakonec přidáme kakao a jemně mletou kávu.