xkuchtik.cz

 

NADÍVANÝ KAPR (JUGOSLÁVIE).

 

INGREDEINCE: kapr (asi 1,2 - 1,5 kg) - očištěný a vykuchaný, 2 cibule, 100g dušené rýže, olivový olej, hrst sekané zelené petrželky, mletá sladká paprika a černý pepř, šťáva z jednoho citrónu, sůl, hladká mouka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kuchyňsky upraveného kapra vně i uvnitř osolíme. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, smícháme s osolenou dušenou rýží a ještě krátce osmahneme. Hotovou nádivku posypeme paprikou, pepřem, petrželkou, zakápneme citrónovou šťávou a promícháme. Směsí naplníme kapra, zašijeme, obalíme v hladké mouce a upečeme v horké troubě na oleji (asi 30 minut). Během pečení obrátíme. Příloha: Zelený salát s citrónovou zálivkou.

 


Vloženo:1. 12. 2002  
http://www.xkuchtik.cz