INGREDIENCE: 500 g kapusty, 40 g cibule, 40 g másla, 750 g očištěných čerstvých hub (houby hřibovité, křemenáče kozáky klouzky nebo houby ve směsi), 250 g točeného salámu, asi 50 g strouhanky, 2 stroužky česneku, sůl, trocha mletého pepře, 20 g másla na vymaštění a 20 g strouhanky na vysypání kastrolu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu v osolené vodě krátce povaříme, pak scedíme, nadrobno pokrájíme a dáme do misky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a udusíme doměkka. Měkké houby vmícháme do pokrájené kapusty, přidáme česnek utřený se solí, na kostičky nakrájený salám, opepříme, zahustíme strouhankou a dobře promícháme. Kastrol vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou směsí. V mléce rozkvedláme vejce, přisypeme mouku
a nastrouhaný sýr, trochu přisolíme, promícháme a kapustu s houbami tímto palačinkovým těstíčkem zalijeme. Pokrm pokropíme máslem a v horké troubě pečeme, až povrch zčervená.