INGREDIENCE: 400g krevet, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 100g rajského protlaku, 5 cl bílého vína, 150 - 200 g taveného smetanového sýra, šťáva z poloviny citrónu, sůl, mletý bílý pepř, oregano, olivový olej, lžíce sekané petrželky nebo pažitky, 2 lžíce černých oliv na ozdobu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku, přidáme okapané krevety, česnek nakrájený na plátky, petrželku nebo pažitku, oregano, sůl, pepř a prohřejeme. Potom zalijeme směsí protlaku, bílého vína, citrónové šťávy a taveného sýra. Ještě jednou krátce prohřejeme a podáváme ozdobené půlkami černých oliv. Příloha: Čerstvé bílé pečivo.
Poznámka: Můžeme použít i krabí tyčinky. Ty pak nakrájíme na větší kousky a prohřejeme jen velmi krátce.