INGREDIENCE: 750g čerstvé houbové směsi, 6 housek, trochu mléka, 6 vajec, 3 středně velké cibule, 220g anglické slaniny, sůl, mletý pepř, 1 - 2 lžičky drceného kmínu, lžíce sušeného tymiánu, strouhanka na zahuštění, hladká mouka, tuk na smažení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby nakrájíme na menší kousky a spolu s drobně posekanou cibulí osmažíme na rozškvařené slanině. Tuk slijeme, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.V misce houby s cibulí a slaninou smícháme se 3 až 4 vejci, houskou (kterou jsme před tím namočili v mléce a důkladně vymačkali), dochutíme tymiánem a podle potřeby zahustíme strouhankou, aby hmota byla celistvá a příliš se nedrolila. Z takto připravené hmoty tvoříme placičky, které obalíme v trojobalu - mouka, lehce osolená vejce s trochou mléka, strouhanka. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritéze z obou stran dozlatova. Hotové necháme na ubrousku zbavit přebytečného tuku nebo na sítku okapat. Příloha: Bramborová kaše.