INGREDIENCE: 8 jehněčích kotlet ( 2 na 1 porci), olej, sůl,
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme marinádu. Nasekanou cibuli a rozdrcený česnek smícháme s kořením a přelijeme vínem. Směs naneseme na naklepané a po okrajích naříznuté kotlety, vložíme je do mísy, zalijme olejem a necháme do druhého dne marinovat. Před grilováním kotlety otřeme ubrouskem, rošt pomastíme olejem, aby se maso nepřilepovalo, kotlety pokapeme olejem a vložíme na rošt. Pečeme 4 až 5 minut po každé straně, podle výšky masa a žáru. Grilované kotlety osolíme a rozdělíme na talíře. Podáváme s bylinkovým máslem a zeleninovou oblohou.
Bylinkové máslo: 3 lžíce másla, 1 cibulka, 1 sterilovaná okurka, 4 snítky petrželky, citrónová kůra ze 1 citronu, 1 lžičky sardelové pasty, střik worcesterské omáčky. Vše velmi jemně nastrouháme nebo nasekáme, spojíme s máslem a vychladíme.