xkuchtik.cz

 

KAPUSTA RŮŽIČKOVÁ ZAPÉKANÁ S UZENÝM BŮČKEM A HOUBAMI.

 

INGREDENCE: 250 g očištěných čerstvých hub, 40 g másla, sůl, mletý pepř, 500 g kapustiček, 150g vařeného uzeného bůčku, 3 dl bešamelové omáčky, 2 žloutky, 60g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu a trochu tuku na vymaštění tvořítka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle je doměkka udusíme. Udušené osolíme a slabě opepříme. Očištěné a omyté kapustičky vložíme do osolené vařící vody a bez pokličky je vaříme. asi 12 minut tj. téměř doměkka. Ohnivzdornou mísu vymastíme máslem a na dno rozložíme na plátky nakrájený bůček. Na něj dáme vrstvu povařených kapustiček, na ně podušené houby, které zakryjeme vrstvou kapustiček a pokrm přelijeme bešamelovou omáčkou promíchanou se 2 žloutky. Povrch sýrem a v horké troubě asi 20 zapečeme Příloha: vařené brambory.

 


Vloženo:20. 10. 2001  
http://www.xkuchtik.cz