INGREDIENCE: 3 lilky, 1 cibule, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 250g rýže, 50g sušených rajčat, 50g piniových oříšků, 1 lžička oregana, 1 červená paprika, 200 ml smetany, olivy.
POSTUP PŘÍPRAVY: Lilky nakrájíme na plátky 1 cm silné. Osolíme je a necháme chvíli odležet. Nakrájíme cibuli na kostičky a krátce osmáhneme na 1 lžíci oleje. Přisypeme propranou rýži a přelijeme vývarem. Rajčata nakrájíme na kostičky. Přimícháme je do rýže s 30 min. dusíme. orestujeme piniové oříšky a spolu s oreganem je vmícháme do rizota. Osušíme lilek s opečeme na oleji. Plátky položíme na ubrousek a odsajeme tuk. Papriku nakrájíme na kostičky. Přelijeme ji smetanou, přidáme 100 ml vody a 5 min. povaříme. Propasírujeme přes síto a omáčku ochutíme. Na lilek položíme po lžíci rizota a zabalíme. Závitky vyrovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme olivami.