INGREDIENCE: 500g hl. mouky, 1 sáček sušeného droždí, 1 lžička soli, strouhaná kůra z 1 citrónu, 50g másla, 1 vejce, 1 žloutek, 125 ml mléka, 2 lžíce sekaných bylinek, 150g eidamu, fritovací olej, 3 rajčata, 3 cibule, sůl, pepř, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje.
POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smísíme mouku s droždím, solí, citrónovou kůrou, máslem, vejcem, žloutkem a vlažným mlékem. Přidáme bylinky a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 min. kynout. Těsto vytvarujeme do válečku a nakrájíme na plátky. Ty roztáhneme na placičku a doprostřed položíme kostičku sýra. Zabalím do kuličky a necháme opět 30 min. kynout. Olej rozehřejeme na 180°C a kuličky v něm osmažíme. Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky. Vyrovnáme je na talíř a pokapeme octem a olejem. Podáváme spolu se sýrovými kuličkmi.