INGREDIENCE: 250g másla, 200g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 kapek mandlové tresti, špetka soli, 3 vejce, 250g poloh. mouky, 1 balíček vanilkového pudinku, 75g mletých mandlí, 3 lžičky prášku do pečiva, 150g jogurtu, 300g višní, 50g mandlových lupínků.
POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr, mandlovou tresť a sůl. Postupně zapracujeme vejce. Smícháme mouku s práškem do pečiva, vanil. pudinkem a mandlemi. Spolu s jogurtem vmícháme do těsta. Troubu rozehřejeme na 160°C. Rozvírací formu o průměru 26 cm vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a povrch uhladíme. Višně odstopkujeme a vypeckujeme. Rovnoměrně je rozprostřeme na těsto a posypeme mandlovými lupínky. Jakmile se višně ponoří do těsta, koláč vložíme na prostřední příčku trouby a pečeme asi hodinu. Vyjmeme z trouby a ostrým nožem uvolníme od boku formy. Opatrně přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.